TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EBİLTEM’de devir teslim töreni

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof.Dr. Fazilet Vardar Sükan görevini Doç.Dr. Serdal Temel’e devretti

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
EBİLTEM’de devir teslim töreni

Düzenlenen Devir teslim töreninde EBİLTEM’in geldiği noktadan emin adımlarla daha ileriye gedeceği vurgulandı. EBİLTEM’de düzenlenen devir teslim töreninde ilk sözü alan Doç.Dr. Serdal Temel, “Bu devir teslim törenini düzenlemekte ki amacımız hayatının 35 yılını Ege Üniversitesi’ne adamış ve üniversitemizin gelişmesine katkı sağlamış bir hocamızın akademik değerlere yakışan şekilde görevini devretmesidir. EBİLTEM kuruluşundan itibaren İzmir’de neredeyse ziyaret etmedik firma bırakmamıştır. Farklı kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içinde olmuş, 300’e yakın Uluslararası Teknoloji Transferi gerçekleştirmiştir. Başta bu transfer ve verilen bütün sayısız hizmetleriyle ülkemizdeki firmalarla yeni yatırımlar yapmıştır. Bütün bunlarda Fazilet hocamızın emeği büyüktür. EBİLTEM’in bugünlere gelmesinde Fazilet hocam en büyük role sahiptir. Kendisine öz verili çalışması için EBİLTEM adına teşekkür ediyoruz” dedi. EBİLTEM-TTO Yönetim Kurulu adına konuşan Prof.Dr. Cengiz Akdeniz, “Üniversite- Sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla 1994 yılında kurulan EBİLTEM yolculuğunun önemli bir noktasındayız. Prof.Dr. Fazilet Vardar Sukan sıra dışı bir bilim insanı, öğretim üyesi ve eylem insanıdır. EBİLTEM-TTO’nun sadece Türkiye’de değil Avrupa’dan Amerika’ya uluslararası düzeyde tanınan ve örnek alınan bir teknoloji transfer ofisi konumuna ulaşmasının arkasında Fazilet hocamın özveri ile çalışması yatar” dedi.

DOĞRU EKİPLE DOĞRU YERDEYDİK

Tören sonunda konuşmasını yapmak ve görevini devretmek üzere kürsüye gelen Prof.Dr. Fazilet Vardar Sukan şunları söyledi: “Bazen düşünürüm bunca şeye değiyor mu diye şu anda söylemek istiyorum hak eden bir ekibe görevimi devrettiğim noktada demek ki değmiş diyorum. Ben 1982 yılında Ege Üniversitesinde göreve başladım. Ben insanların yıllık izne çıkmaları gerektiğini ortaöğretim 3. Sınıfta öğrendim çünkü bizim ailede yıllık izin alınmazdı ben çalışma şeklini öyle öğrendim. Çok teşekkür ediyorum bu duygu dolu günü yaşattığınız için. Eğer bir başarı varsa doğru zamanda doğru ekiple doğru yerdeydik. Hiçbir zaman bu göreve iş olarak bakmadım. Yaparken çok eğlendik. Her zaman yeni bilinmezliğe gitmenin aşkıyla yaptık görevimizi virüs gibi. Ve biliyorum ki görevi devrettiğim Serdal Temel de bu virüs var. O da benim gibi iş olarak bakmayacak bu virüs devam edecek. EBİLTEM’in çok daha ileri noktalara geleceğinden eminim” dedi.

Tören, EBİLTEM-TTO ekibinin duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla sona erdi. (Ege Ajans)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.