TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dünyaya mutlu olmaya geldim”

Konak Dumlupınar İlkokulu Müdürü Aysel Dağdeviren,e-Twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen “Bu Dünyaya Mutlu Olmaya Geldim” projesiyle hayata karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmeye çalıştıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2017 07:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Dünyaya mutlu olmaya geldim”

NİLGÜN TAZE- ÖZEL HABER 

“En Temiz Sınıf” projesi ile sınıf ve okullarının temiz kalmasını sağlayan Konak Dumlupınar İlkokulu, evrensel değerleri çocuklarına aşılamaya çalışmanın yanı sıra bu yıl İspanya, İtalya ve Polonya ile ortak olarak hazırlanan “Bu Dünyaya Mutlu Olmaya Geldim” adlı e-Twinning projesine katılıyor. Ortak ülkelerle eşzamanlı olarak gerçekleştirilecek olan projede hayata karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmek amaçlanıyor.

Okullarının bazı fiziksel eksiklikleri olmasına rağmen sınıfların yeterli büyüklükte olduğunu ve yerel yönetimlerle işbirliği yapılarak 2016 eğitim öğretim yılında okul bahçesine bir oyun parkı kazandırıldığını ifade eden Konak Dumlupınar İlkokulu Müdürü Aysel Dağdeviren, “Yönetici ve öğretmen sayımız 25 adet olup okulumuz için yeterlidir. Her eğitim öğretim yılında velilere ve öğrencilere yönelik hijyen, doğru beslenme, obezite gibi konularda seminerler veriyoruz. Velilerimize çocuk yetiştirirken tavsiyemiz çocuklarından ilgilerini eksik etmemeleri ve onları her konuda desteklemeleridir. Sürekli olarak okul idaresi ve öğretmenler ile iletişim içerisinde olmalarını, çocuğun yaşantısındaki özel durumlar hakkında idare ve öğretmeni bilgilendirmelerini, rehberlik servisimizden faydalanmalarını, okulda yapılan sosyal etkinliklere destek vermelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

ÖZGÜVEN ARTTIRICI EĞİTİM

Eğitimde amaçlarının öğrencilerinin özgüven seviyesini yükseğe çekerek daha başarılı bireyler yetiştirmek olduğunu açıklayan Dağdeviren, “Veli-idare-öğretmen işbirliği içerisinde öğrencilerimize uzun vadeli hedefler kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda her yıl Avrupa’daki okullar ile eşleşilerek e-Twinning projeleri gerçekleştiriliyor. Bu yıl İspanya, İtalya ve Polonya ile ortak olarak “Born to Be Happy”(Bu Dünyaya Mutlu Olmaya Geldim) adlı e-Twinning projesine katıldık. Ekim-haziran ayları arasında ortaklarımızla eşzamanlı olarak, öğrencilerimizde hayata karşı olumlu bir bakış açısı geliştirmek ve daha mutlu bireyler olmalarını sağlamak amacıyla e-Twinning etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz” açıklamasını yaptı.

EN TEMİZ SINIF

“En Temiz Sınıf” projesi kapsamında her haftanın en temiz sınıfına kupa vermekte olduklarını söyleyen Dağdeviren, şunları söyledi: “Böylelikle sınıflarımızın ve bahçemizin daha temiz olmasını ve öğrencilerimizin temizlik alışkanlığını kazanmaları sağlanmaktayız. Okul gelişim ekibimiz kurum içi projeler geliştirerek sportif ve kültürel faaliyetler düzenliyor. Penaltı atma yarışması, şiir yarışması, resim yarışması, tiyatro gösterilerine katılım, gezi ve piknik gibi faaliyetler okulumuzda sürekli olarak yaptığımız faaliyetler arasında yer alıyor. Böylece öğrenci, öğretmen ve velilerimizi kaynaştırarak, içimizdeki empati kurma potansiyelimizi açığa çıkarmaktayız.”

EVRENSEL DEĞERLER

Değerler eğitiminin okullarında etkin bir şekilde devam etmekte olduğunu ve her sınıfın kendi içerisinde değerler eğitimi konularını işlediğini açıklayan Dağdeviren, “Öğrencilerin hazırladığı görsel materyallerden oluşan ortaklaşa bir değerler eğitimi panosu hazırlanmakta. Değerlerimiz ile ilgili güzel sözlerden oluşan kalıcı dövizlerimiz okulun koridorlarına asıldı. Bu şekilde öğrenci ve velilerimizin dikkatini değerlerimize çekebiliyoruz. Ankara Gazi Üniversitesinde lisans eğitimimi tamamlayarak uzman öğretmenlik unvanını alan biri olarak evrensel değerlerin ırk, cinsiyet, dini inanç ayırımı gözetilmeksizin her birey tarafından uygulanması gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

FUTBOL KULÜBÜ

Öğrencilerine Halk Eğitim Merkezi tarafından futbol kursu verildiğini ve bu kurs sonunda belediyenin düzenlediği futbol turnuvasına katılarak yarışma heyecanını çocuklara yaşattıklarını açıklayan Dağdeviren, “Okulumuzun gerçekleştirdiği hedeflerinden biri de Dumlupınar İlkokulu Futbol Kulübü’nü kurarak, geleceğin yıldız futbolcularını yetiştirmek oldu. Öğretmenlerimiz sık sık hizmet içi kurslardan faydalanıyorlar. Ayrıca seminer döneminde öğretmenlerimiz tarafından tüm öğretmenlerimize ‘Eğitimde Duygusal Zekanın Rolü’ ve ‘Salman Khan’ın Dünya Okulu Kitabının İncelenmesi’ adlı seminerler verildi. Öğretmenlerimiz sürekli bilgi paylaşımında bulunarak birbirlerinin mesleki gelişimine katkı sağlıyorlar” şeklinde konuştu.

SIKI İLETİŞİM

2016 ve 2017 yıllarında Erasmus+Okul Eğitimi projelerine başvurduklarını açıklayan Dağdeviren, şu ifadeleri kullandı: “2017 yılında ‘Suriyeli Öğrencilerin Okula Devam ve Adaptasyonunu Arttırma’ başlıklı projeye başvuru yaptık. Erasmus+ projelerini gerçekleştirerek eğitim kalitemizi arttıracak olan yeni yaklaşımları keşfetmeyi amaçlıyoruz. Her yılki okul stratejik planlarımızda hedeflerimiz ile ilgili Erasmus+ projeleri hazırlanıyor. Okulumuzda bir rehber öğretmenimiz bulunmakta olup rehberlik servisimiz her öğrenciye ulaşmaya çalışmaktadır. Gerek rehber öğretmenlerimiz gerekse sınıf öğretmenlerimiz kanalı ile veli ve öğrencilerimiz ile sürekli bir iletişim halindeyiz.”

ÖZEL EĞİTİM

Dağdeviren, okullarındaki kaynaştırma öğrencilerine destek eğitimi vermekte olduklarını ve planlamaları rehberlik servisi ile işbirliği içerisinde yapmakta olduklarını söyleyerek, her kaynaştırma öğrencisini düzeyine uygun bireysel eğitim planları hazırlanmakta ve uygulamakta olduklarını belirtti.

İçine kapanık öğrencilerin sosyal etkinliklere katılımını artırmaya yönelik çalışmalar da yaptıklarını ifade eden Dağdeviren, “Rehber öğretmenimiz bu tür öğrenciler ile özel görüşmeler gerçekleştiriyor. Parçalanmış aile yapısı nedeniyle öfke sorunu yaşayan öğrencilerimizin aileleri ile görüşmeler yaparak çocukları yakından tanımaya çalışıyoruz. Bu tür öğrencilerimizi ders içi ve sosyal etkinliklere katarak kazanmaya çalışmakta ve öğrencilerimizin başarılı ürünler ortaya koyarak kendileri ile gurur duymalarını sağlamaktayız” dedi.

KAZANIM ÇALIŞMALARI

Olumsuz davranışlar gösteren öğrencileri izole etmek yerine “Eğitimde kaybedilecek fert yoktur” ilkesi ile kazanmaya çalıştıklarını söyleyen Dağdeviren, “Çocukların okul kültürü edinmeleri ve okula karşı aidiyet hissetmeleri bizim için çok önemli. Olumlu davranışların pekiştirilmesine çok önem veriyoruz ve örnek davranışları ödüllendiriyoruz. Özel Eğitim öğretmenliğinden gelen bir okul müdürü olarak öğrencilerimize olumlu davranışlar kazandırmak amacıyla uyguladığım davranış değiştirme yöntemleri neticesinde aldığım olumlu dönüşlerin mutluluğunu yaşamaktayım” açıklamasını yaptı.

POZİTİF EĞİTİM

İlkokul oldukları için öğrencilerin yaşlarının küçük olması ve kalabalık ailelere sahip olmaları nedeniyle teknoloji bağımlılığının okullarında fazla gözlenmemekte olduğunu belirten Dağdeviren, “Çağımızın bu ciddi sorunuyla karşı karşıya kalan ailelere çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerini öneriyorum. Bu kendilerinin ve çocuklarının arasındaki bağı kuvvetlendirerek, birbirlerini daha çok sevmelerine ve yakınlaşmalarına sebep olacaktır. Malumdur ki bir telefonun ya da tabletin başında saatler harcamak insanı yalnızlaştırarak yaşamla olan bağının azalmasına ve zamanla da tamamen kopmasına neden olacaktır. Eğitim sistemimiz ise eskisine nazaran daha az ezberci ve daha çok öğrenci merkezli bir yapıya sahip hale geldi. Öğrencileri sosyal etkinliklere teşvik eden, yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlayan bir eğitim müfredatımız var. Bunların uygulanabilmesi için gerekli altyapının sağlanması durumunda verdiğimiz eğitimden çok olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Aysel Dağdeviren Kimdir?

1962 Mardin doğumlu olan Aysel Dağdeviren ilk ve ortaokul eğitimini Mardin’de, lise eğitimini İzmir’de, Lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesinde tamamladı. Özel eğitim öğretmeni olan Dağdeviren, 10 yıldır çeşitli okullarda yöneticilik yapmakta olup 4 yıldır Dumlupınar İlkokulunda yönetici olarak görev yapmakta.

OKUL TARİHÇESİ:

Cumhuriyetin ilk yıllarında Dumlupınar İlkokulu İzmir- Konak ilçesi, İkiçeşmelik semtinde Arap Fırını Caddesi’nde hizmete girmiş daha sonraki yıllarda çeşitli nedenlerle hizmet veremez duruma gelmiştir. 8 sokağın kesiştiği alandaki bu günkü okulun bulunduğu arsa istimlak edilmiştir. 1962 yılında aynı arsa üzerinde tek katlı 7 derslikli okulumuz inşa edilerek hizmete açılmıştır. Binanın yetersiz oluşu nedeniyle 1971 yılında ikinci kat ilave edilerek 14 derslikli hale getirilmiştir. Okulun adını Kurtuluş Savaşı’nda Dumlupınar cephesinde kazanılan zaferden dolayı aldığı sanılmaktadır. İzmir ilinde ilk alt özel sınıf Dumlupınar İlkokulunda açılmıştır. 1987-1988 öğretim yılından itibaren ana sınıfı faaliyet göstermektedir. Okul, 1985 yılında Türkiye kız takımları arası basketbol müsabakaları sonucu Türkiye birincisi, 1993 yılında Türkiye üçüncüsü olmuştur. Bugün İzmir ve Türkiye’nin çeşitli takımlarında oynayan sporcu öğrenciler bulunmaktadır. 1994 yılında bitişiğinde eğitim-öğretim yapmakta olan Beştepeler Lisesine ait 8 derslikli bina okula dahil edilerek derslik sayısı 20 ye çıkarılmıştır. Okul 1993-1994 öğretim yılı başından itibaren Dumlupınar İlköğretim Okulu olarak 2 Blok toplam 20 derslik (1 fen bil. laboratuarı, 1 anasınıfı) eğitim öğretime devam etmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okulumuz 4+4+4 eğitim sistemiyle ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Son Girilen Haberler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.