TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Engelliler Günü kutlandı

Mardin’de Kızıltepe Belediyesi tarafından ilk defa Dünya Engelliler Günü’nde etkinlik yapıldı. Kaymakam-Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş’ı tarafından düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2017 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya Engelliler Günü kutlandı

ADNAN AVUKA/MARDİN

“Tüm vatandaşlarımızla birlikteyiz ama engelli vatandaşlarımızın pozitif ayrımcılıkla yanındayız” diyen Odabaş, “Hem kaymakamlık olarak hem belediye başkanlığı olarak çalışma arkadaşlarımı her zaman sizlere sunulacak hizmetlerde pozitif ayrımcılık tanınmasında talimatlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza yönelik projelerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde kaymakamlık bünyesinde Engelli Yaşam Atölyesi kurmuştuk. Bu sene o projeye devam edilecek ve inşallah Engelli Yaşam Atölyesi’ni açacağız. Orada engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesi yeni beceriler elde etmesi noktasında sizlere yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

10 ENGELLİYE AKÜLÜ SANDALYE

Belediye hizmetleri hakkında bilgi veren Odabaş, “2018 yılı içerisinde yapacağımız çalışmalarla yolları sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Yollar sıcak asfaltlandıktan sonra kaldırımların tamamı yenilenecek. Böylelikle engelli vatandaşlarımızın araçları çok daha rahat geçebilecek” diyerek sözlerini tamamladı. Engelli vatandaşlara verilen yemeğin ardından kura çekimi sonucu isimleri çıkan 10 engelliye Kızıltepe Belediyesi bahçesinde Odabaş tarafından akülü sandalye hediye edildi. Engelli vatandaşların kendilerine akülü sandalye hediye eden Odabaş’a teşekkürlerini ilettiler. Odabaş daha sonra engelli vatandaşların evlerinde de ziyaret ederek aileleriyle sohbet etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.