TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğru teşhisle saç dökülmesi önlenebilir 

Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Hatice Nuran Uz Aktekin, saç dökülmesi hakkında açıklamalarda bulundu

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğru teşhisle saç dökülmesi önlenebilir 

Saç dökülmelerinin farklı çeşitlerinin olduğunu belirten Aktekin, dökülme sebeplerinin kalıcı olup olmadığını, dökülmenin nasıl başlayıp nasıl ilerleme gösterdiğine göre ayrıldığını söyledi.

Saç dökülmesinin erkeklerde androgenetik alopesi denilen ‘kelliğin’ en sık görülen şekil olduğunu belirten Aktekin, kadınları da ise özellikle menopozdan sonra bu durumun olduğunu ve ciddi psikososyal sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Saç dökülmesinin kadınlarda daha çok endişe veren bir durum olduğunu belirten Aktekin, “Günde 80- 100 tele kadar dökülme normal kabul edilir ancak bunu saymak pratik olmadığı için elimizle bir tutam saç çektiğimizde 4-5 tel saç geliyorsa bu önemlidir. Ya da saçların ayrıldığı çizgi genişlemeye başladıysa veya saçlı derimiz görünür hale geldiyse, doktora gitmek gerekir. Saç dökülmesi saçların zamanla ve yaygın şekilde seyrelmesi şeklinde olabileceği gibi, saçkıran denilen saçlı deride yuvarlak-oval şekilli saçsız yamalar yapacak şekilde ve daha hızlı da olabilir. Kaş kirpikler ve vücut kılları da dökülebilir. Saçlı deri ön çizgisinin geriye çekilmesi ve tepe bölgesinde açılmayla karakterizedir. Burada genetik yatkınlık söz konusudur ailede varsa dihidrotestosteron hormonun da etkisiyle dökülme yirmili yaşlarda bile başlayabilir” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.