TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal doğum özendirilmeli

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü tarafından “Dünya Ebeler Günü Paneli” düzenlendi

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 08:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğal doğum özendirilmeli

Panelin açılışında konuşan Rektör Prof.Dr. Necdet Budak,“Ebelik kutsal bir meslek. Ebelerin yaptığı iş çok önemli. Ülkemiz, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerinin etkin biçimde yürütülmesine önem vermektedir. Anne ve çocuk ölüm oranlarının azaltılmasının yanı sıra sağlıklı bir toplumun oluşturulması ve sürdürülebilmesi için iyi yetişmiş ebelere ihtiyaç vardır. Üniversitemiz bu anlayışla topluma nitelikli ve donanımlı ebeler yetiştirmektedir. Kadınlar, normal doğum yapmak yerine sezaryen doğumu tercih ediyorlar. Bilimsel olarak normal doğum yapmak daha iyi değil mi? Sezaryen doğum yapmak daha yaygın. Doğru bir şey değil bu. Sağlık açısından normal doğumu teşvik etmemiz lazım. Bu vesile ile bir kez daha mesleklerinin kutsallığına inanarak büyük bir sevgiyle insanımıza hizmet eden, gece gündüz demeden özveriyle görev yapan tüm ebelerimizin ve ebe adaylarımızın Ebeler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Prof.Dr. Melek Gülsün Özentürk,“Sağlık Bilimleri Fakültemiz, Türkiye’de ebelik eğitiminin lisansa dayandırılması, ebelikte lisansüstü programların başlatılması, ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi, ebelik ulusal çekirdek eğitim programının oluşturulması çalışmalarında öncü olmuştur. Ayrıca kadınların doğal doğuma özendirilmesine yönelik çalışmalarda da bu öncü rolü sürdürmektedir. Ebelik bölümümüz, Türkiye’nin tüm ilklerine imza atmıştır” dedi.

Geleceğe ilişkin görüşlerini de dile getiren Doç.Dr. Hafize Öztürk Can, “Biz bundan sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü olarak hedefimiz, akreditasyon çalışmalarına devam edeceğiz. Uluslararası ilişkilerimizi güçlendirmek ve öğrenci değişimi arttırmak için çabalarımız var. Sağlık Bakanlığı ve İzmir Sağlık İl Müdürlüğü ile iş birliğini sürdürüyoruz. 2018 Kasım ayında ilk defa ülkemizde Uluslar arası Ebelik Eğitimi Kongresi düzenleyeceğiz” dedi. Ege Ajans

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.