TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Orman Günü’nde anlamlı kutlama

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası, coşkulu ve anlamlı bir şekilde kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinlikler geçtiğimiz yıl Menderes’te yanan ormanlık alanda fidan dikimi yapılarak tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2018 08:07
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya Orman Günü’nde anlamlı kutlama

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

21 Mart Dünya Orman Günü İzmir’de anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Geçtiğimiz yıl Menderes ilçesinde meydana gelen büyük yangının ardından küle dönen orman arazileri Dünya Orman Günü ve Orman Haftası kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarla bu anlamlı günde yeniden yeşillendiriliyor. Menderes-Gümüldür yolunda yer alan alanda kurum tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında fidan dikim çalışmaları başlatıldı. Bu anlamlı organizasyona katılan her yaştan İzmirli vatandaş, binlerce fidanı toprakla buluşturarak takdir topladı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama etkinliklerinin ilk etabı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. İzmir genelinde yer alan çeşitli eğitim kurumları ve birçok sivil toplum örgütü ile resmi kurum temsilcilerinin katılım sağladığı törende çelenk sunumunun ardından öğrencilere ve vatandaşlara fidan dağıtıldı. Program kapsamında İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan tarafından toplam bin adet çam ve selvi fidanı dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından resmi kurum temsilcileri ve öğrenciler ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

YANAN ORMANIN YERİNE YENİ FİDANLAR

Orman Günü’nde İzmir’deki etkinliklerin ikinci bölümüne ise Menderes ilçesinin Gümüldür beldesi ev sahipliği yaptı. Geçtiğimiz yaz aylarında çıkan yangının ardından küle dönen Gümüldür yolu üzerindeki eski orman alanına çıkartma yapan İzmir protokolü, orman köylüleri, öğrenciler ve yüzlerce vatandaş fidan dikim töreni gerçekleştirdi.

“200 MİLYON FİDAN DİKTİK”

Gümüldür’de gerçekleşen törende konuşan İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol 1975 yılından bu yana kutlanan Orman Günü’nün anlam ve önemine değinerek, “1 Temmuz’da çıkan büyük yangında buradaki 1100 hektar alan büyük bir zarar gördü. Yemyeşil alanlar siyaha dönüştü. Yangını söndürür söndürmez bu alanı eski haline dönüştürmek için çalışmaya başladık. 8 ayda burayı enkazdan temizledik. Bugün burada bir süredir devam ettirdiğimiz fidan dikimini tamamlayacağız. 2017 yılında İzmir’de üç büyük yangın yaşadık. Bayındır ve Foça’da da benzer yangınlarla karşılaştık. 220 ayrı yangında zarar gören alanlara toplam 4 milyon fidan diktik. İzmir’de orman alanları açısından oldukça iyi bir durumda. Kentin yüzde 40’ı ormanla kaplı. Orman alanlarının çoğaltılması için canla başla çalışıyoruz. Her yıl kendi yetiştirdiğimiz fidanlarla 8 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. İzmir’de diktiğimiz fidan adedi 200 milyona ulaştı. Umarız yaptığımız çalışmalarla bu rakamı yükselteceğiz” diyerek katılımcılara seslendi.

FİDAN SEVİNCİ

Resmi tören programının ardından törene katılan öğrenciler İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, İzmir Orman Bölge Müdür Vekili Mehmet Erol, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Menderes’teki alanda fidan dikti. Çevre örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının da yoğun katılım sağladığı Orman Günü etkinlikleri kapsamında fidan toprakla buluştu.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.