TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Amatör Telsizcilik Günü kutlandı

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi Başkanı Gökçe Doğan, amatör telsizcilerin ‘afetlerin görünmez kahramanları’ olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2018 07:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dünya Amatör Telsizcilik Günü kutlandı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) İzmir Şubesi, ‘18 Nisan Dünya Amatör Telsizcilik Günü’nü özel bir etkinlikle kutladı. TRAC İzmir Şubesi’nin Bayraklı'daki merkezinin önündeki açık alanda gerçekleştirilen kutlama İzmir ve yakın çevresindeki amatör telsizcileri bir araya getirdi.

AFETLERİN GÖRÜNMEZ KAHRAMANLARI

Kokteylle başlayan etkinliğe katılanlara seslenen TRAC İzmir Şube Başkanı Gökçe Doğan, dernek üyesi olsun ya da olmasın, çağrılarına uyarak kutlama etkinliğine katılan tüm amatör telsizcilere teşekkür etti. Derneğin eğitim, çevrim uygulamaları ve alan çalışmaları hakkında bilgi veren Doğan, gerçekleştirdikleri etkinliklere ilişkin video sunum yaptı. TRAC olarak afet ve acil durum haberleşmesi alanında uzmanlaştıklarını anlatan Gökçe Doğan, Türkiye Afet Müdahale Planı’nda (TAMP) ulusal düzey haberleşme hizmet grubuna destek çözüm ortağı olduklarını hatırlattı. TRAC İzmir Şube Başkanı Doğan, amatör telsizcilerin ‘afetlerin görünmez kahramanları’ olduğunu söyledi.

AMATÖR TELSİZCİLER ARTIYOR

Amatör telsizci sayısının her geçen yıl arttığını belirten Gökçe Doğan, kapılarının üye olan ya da olmayan, lisanslı tüm amatör telsizcilere açık olduğunu söyledi. Doğan, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla birlikte ‘18 Nisan Dünya Amatör Telsizcilik Günü’nü önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı etkinliklerle kutlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

18 Nisan Dünya Amatör Telsizcilik Günü

Uluslararası Amatör Radyo Birliği (International Amateur Radio Union - IARU) 18 Nisan 1925 günü Paris’te kuruldu. Uluslararası Amatör Radyo Birliği'nin kurulduğu gün ‘Dünya Amatör Telsizcilik Günü’ olarak kabul edildi. Dünya üzerinde 3 milyondan fazla lisanslı amatör telsiz operatörü bulunuyor. 18 Nisan Amatör Telsizcilik Günü, dünya üzerinde amatör telsizcilik kuruluşlarının düzenlediği çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.