TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dijital bankacılık kullanımı artıyor

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, internet, mobil ve telefonla bankacılık gibi alternatif kanalların kullanımının son 10 yılda yaklaşık 5 kat, işlem hacminin ise 10 kattan fazla artış gösterdiğini açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 06:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Dijital bankacılık kullanımı artıyor

Bankacılık sektörü teknolojinin hızla değişimine en hızlı uyum gösteren sektörlerin başında gelirken internet bankacılığı, dijital bankacılık ve mobil bankacılık kullanan müşteri sayısı da katlanarak artıyor. Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, internet, mobil ve telefonla bankacılık gibi alternatif kanalların kullanımının son 10 yılda yaklaşık 5 kat, işlem hacminin ise 10 kattan fazla artış gösterdiğini belirtti. Kahraman, “Aralık 2017 itibariyle sistemde kayıtlı; yaklaşık 57 milyon internet bankacılığı, yaklaşık 45 milyon da mobil bankacılık müşterisi bulunuyor” dedi.

Banka şubelerinden yapılabilen birçok bankacılık ve yatırım işlemini, internet bankacılığı, dijital bankacılık ve mobil bankacılık kullanarak şubeye gitmeden ve çok daha az maliyetle yapılabildiğini belirten Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Serpil Kahraman, “Her ne kadar özellikle güven algısı ve işlem çeşitliliği gibi konularda eksik bilgi düzeyinin de etkisiyle neredeyse sadece şubeyi tercih eden müşteri profili olsa da şube dışı özellikle de internet, mobil, telefonla bankacılık gibi alternatif kanalların kullanımı son 10 yılda yaklaşık 5 kat, işlem hacmi ise 10 kattan fazla artış göstermiş durumda” diye konuştu.

“KULLANICI SAYISI ARTIYOR”

Türkiye Bankalar Birliğinin 2018 yılı başı itibariyle yayınladığı “Dijital, İnternet ve Mobil Bankacılık İstatistikleri” raporuna göre, birliğe kayıtlı bankalardan 27’sinin internet bankacılık hizmeti verirken 19’unun ise mobil bankacılık hizmeti sunduğunu aktaran Dr. Kahraman, “Ayrıca Aralık 2017 itibariyle kayıtlı yaklaşık 57 milyon internet bankacılığı müşterisinden yüzde 23’ünü oluşturan yaklaşık 13 milyonunun aktif olarak internet bankacılığını kullandıklarını görüyoruz. 2005 yılında yalnızca yaklaşık 3,2 milyon, 2015 yılında ise 16 milyon internet bankacılığı müşterisi sistemde kayıtlı idi. Kayıtlı mobil bankacılık müşterisi sayısı ise yaklaşık 45 milyonken aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyona yakın ki bu da yaklaşık yüzde 66 demek. Her iki kanalı da kullanan müşteri sayısı ise yaklaşık 8 milyon. Pek çok kullanıcı birden fazla bankanın mobil ya da internet şubelerini kullanıyor. Her yıl çarpan etkisiyle büyümeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

“MASRAFLARI AZALTIYOR”

Bilindiği üzere yalnızca EFT, havale gibi para transferi değil, her türlü bankacılık ve yatırım işlemlerinde şubeler dışında bankaların ATM, telefonla bankacılık, mobil bankacılık gibi alternatif dağıtım kullanmanın işlem maliyetlerini en aza indirgememizi sağladığını da hatırlatan Kahraman, “EFT işlemlerinde şube masrafı minimum ortalama 20 TL iken aynı işlem alternatif kanallarda ortalama 2 TL. Hatta kimi bankalarda masrafsız gerçekleşebiliyor” dedi. İHA/İZMİR

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.