TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Bahçeli CHP’ye yüklendi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Neymiş adalet yokmuş. Yürüyorlar, yazıyorlar, yüksek perdeden atıp tutuyorlar; neymiş adalet yokmuş. Buna bir şey diyemem, ama bunu dillendirenlere lafım çoktur” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Devlet Bahçeli CHP’ye yüklendi

MEHMET EMİN YENİAY/ANKARA

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, isim vermeden CHP’nin adalet yürüyüşünü eleştirdi. Bahçeli, “Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hakim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İki yüzlülük değil mi? Mahkemelerden lehte karar çıkınca yaşasın, aksi yönde bir sonuç alınırsa kahrolsun; bu kof ve ucuz söylemlerin artık alıcısı yoktur” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabı Twitter üzerinden gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nü eleştiren Devlet Bahçeli, “Adalet bir hakkın hak sahibine devir işlemi, teslim meselesidir. Adalet yoksa zulüm vardır, zulmet hakimdir, felaket yürüme mesafesindedir. Yürüyorlar, yazıyorlar, yüksek perdeden atıp tutuyorlar. Neymiş adalet yokmuş. Buna bir şey diyemem, ama bunu dillendirenlere lafım çoktur. Birilerinin keyfine göre karar veren mahkeme ve hakim olunca adalet mülkün temelidir; olmayınca adalet dinamitlenmiştir. İki yüzlülük değil mi? Mahkemelerden lehte karar çıkınca yaşasın, aksi yönde bir sonuç alınırsa kahrolsun; bu kof ve ucuz söylemlerin artık alıcısı yoktur” açıklamasını yaptı.

NEYMİŞ ADALET YOKMUŞ

Adalet altı harfle yazılır; ama insanlığın sürekli aradığı, hasretini çektiği, umutla umutsuzluk arasında asırlarca gözlediği alın yazısıdır” ifadelerini kullanan MHP lideri Bahçeli, şunları kaydetti:

“Eğer hak, hakkı olanda değilse adalet yoktur. Eğer aklı ve haklı olan değil; pazısı güçlü parası çok olan kazanıyorsa adaletsizlik egemendir. Adalet bir hakkın hak sahibine devir işlemi, teslim meselesidir. Adalet yoksa zulüm vardır, zulmet hakimdir, felaket yürüme mesafesindedir. MHP şühedanın yadigarı, Türk milletinin hizmetkarı, ecdadın varisi, Türk tarihin asli mirasçısıdır; boyun eğmeyecek, işgal edilemeyecektir.”

KOMİK KAÇIYORLAR

Açıklamasında MHP’li muhaliflere de seslenen Bahçeli, “FET֒cülerle bir olup adaleti katledenler, özellikle partimize kumpas kuranlar; ne adaleti, ne ahlakı ağızlarına almasınlar, komik kaçıyorlar. MHP düşmanlarının 1,5 yıldır kılıktan kılığa nasıl girdiklerini, Türk’e nefret kusanlarla aynı kümede nasıl toplaştıklarını iyi biliyoruz. Adalet bir şeyin olması gerektiği yer ve ellerde bulunması demektir. Buna göre gerçek adalet nerededir? Yolda mı? Dağda mı? Arada mı? Derede mi? Evlatlarımız şehit oluyor, adaleti yürürken bulacaklarını zannedenlerden çıt yok! Yedi düvel karşımızda, ama uygun adım yürüyenlerden ses yok! On yıllardır adaletsizlik hüküm sürüyordu, imtiyazlı çevrelerden hiç itiraz yok. Millet kavrulmuş, yoksul düşmüş, eziyet görmüş, hisseden yok. Statükocular, eski konumlarını yitiren zevat zelzele geçirdikçe adalet diyor, sokaktan medet umup kaosa umut bağlıyor. Artık kör gözünü açtı. Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin! Büyük Türk düşünürü, yüz akımız, iftiharımız Yusuf Has Hacib bakın ne söylemiş, neyi öğütlemiş: ‘Yararsız kişiye yakın yürüme, yararsızlığı sana gelir, bırakmaz yakanı. Çok gördüm iyi olarak anılan kişileri, kötüye katılınca bozuldu işleri.’ Yürüyüşe yeni katılımcılar mümkündür, an meselesidir. Adaletsizlikten yakınan yeni yüzler var ya, Mao gibi yürüyüşe geçebilecektir. Nasıl olsa Hisseli Hayırcılar Kumpanyası faaliyettedir. Hisse sahipleri yürüye yürüye nereye kadar gidecek, sabırla beklemek gerekecektir” cümlelerini kullandı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.