TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deri yüzen katil 19 yıl sonra yakalandı

Polonya’da üniversite öğrencisi Katarzyna Zowada’yı öldürüp derisini yüzen katil 19 yıl sonra yakalandı

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2017 10:19
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deri yüzen katil 19 yıl sonra yakalandı
Polonya’nın Krakow kentinde polis tarafından önceki gün gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen Robert J. tutuklandı. İşkenceyle öldürülen talihsiz öğrencinin “Kuzuların Sessizliği” filmindeki gibi derisi yüzülmüş, tabaklanarak dikilmişti.

Krakow’da üniversite okuyan Katarzyna Zowada 1998 yılının Kasım ayında ortadan kaybolmuş, ancak aramalardan bir sonuç çıkmamıştı. Takvimler 6 Ocak 1999 tarihini gösterdiğinde Vistül Nehri’nde ava çıkmış balıkçı teknesinin çapasına baş, kol ve bacakları kesildikten sonra yüzülmüş ve tabaklanmış bir insan derisi takılmıştı. Hemen polise haber verilmiş, birkaç gün sonra ise nehrin bir başka kısmında kopuk bir bacak bulunmuştu. Yapılan DNA testleri bulunan deri ve bacağın kayıp öğrenci Katarzyna Zowada’ya ait olduğunu ortaya koymuştu. Ülke tarihinde ilk defa yaşanan böylesi bir korkunç cinayet polis ve adli tıp yetkililerinde de şok etkisi yaratmıştı. O dönem başlatılan geniş çaplı soruşturma, yapılan tüm araştırmalar ve tahliller pozitif bir sonuç getirmemişti.

Somut bir gelişme elde edilemeyen soruşturma 1999 yılının sonunda rafa kaldırılmıştı. Ancak bir süre sonra soruşturmayı Krakw Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Archiwium X” ekibi devralmıştı. Yıllar boyunca çalışmalarını titizlikle sürdüren ekip başından beri bugün 52 yaşında olan Robert J.’den şüphelenmiş ancak sağlam delillere sahip olmadığından zanlıya herhangi bir suçlama yöneltilememişti.

Aradan geçen süre içerisinde bilim dünyasındaki ilerleme dosyanın seyrini de değiştirdi. Polonya polisi, psikolog, kriminolog, adli tıp uzmanı Portekiz ve Amerikalı meslektaşlarıyla birlikte yaptıkları nehirde bulunan deri ve bacak üzerinde çalışmalar, 3D analizi, kimyasal testler ve üç boyutlu programlar cinayetin nasıl meydana geldiğini ortaya koydu. Yapılan çalışmalar neticesinde 23 yaşındaki talihsiz öğrencinin önce darp edildiği, sonrasında boyun, koltuk altı ve kasıklarının bıçakla kesilerek kan kaybından ölmesinin beklendiği, ölümün ardından ise derisinin yüzüldüğü belirlendi. Tüm bu çalışmalar polisi zanlının Robert J. olduğuna bir kez daha yaklaştırdı, çünkü maktülün derisinde bulunan darp izleri uzmanlara göre kurbanın ancak dövüş sanatlarıyla ilgilenen biri tarafından darp edilmiş olabileceğini ortaya koydu. Zanlı Robert J. de yıllardır dövüş sanatlarıyla ilgilenmekteydi. Yine uzmanlara göre kesilen organlar makineyle değil elle kesilmişti, yüzülen deri ise soğukkanlılık, sağlam psikolojinin yanı sıra bir de uzmanlık gerektirmekteydi. Bu tespitler gözlerin bir kez daha Robert J.’ye çevrilmesine yol açtı, çünkü Robert J. çevresinde çocukluğunda sokaktaki kedi ve köpeklere yaptığı işkencelerle meşhurdu, dahası askerliğini bir manastır hastanesinde yapmıştı ve bu esnada bir çok kere de otopsi odasında görevli olarak bulunmuştu.

Yıllar süren araştırmalar neticesinde “Archiwium X” ekibi geçtiğimiz gün düğmeye bastı, düzenlediği operasyonla Robert J.’yi gözaltına aldı. 2 gün süren sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen zanlının zaman zaman maktülün mezarını ziyarete gittiği de belirlendi. Karakoldaki sorgusu esnasında yalan makinesine de giren Robert J. ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Davanın selameti açısından sorgu ve kanıtlara yönelik ayrıntıların basınla paylaşılmazken, tutuklanan Robert J.’nin işkenceyle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapisle yargılanması bekleniyor. (İHA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.