TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deniz kirliliği için kulaç attı

Arkasspor’u temsil eden uluslararası yüzme sporcusu Emre Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’ndaki Mehmetçiklerimiz ve deniz kirliliğine dikkat çekmek için 13 kilometre yüzdü

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2018 08:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Deniz kirliliği için kulaç attı

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Cebelitarık Boğazı, Manş Denizi ve Pasifik Okyanusu’ndaki Santa Catalina Adası’ndan Los Angeles arasındaki 35 kilometrelik Catalina parkurunu yüzerek geçen İzmirli iş adamı ve açık deniz yüzücüsü Emre Erdoğan, önceki günde deniz kirliliğine dikkat çekmek ve ve Afrin Harekatı’nda vatanı için mücadele eden Mehmetçiğe destek olmak amacıyla Çeşme Ilıca’dan Eşek Adası’na yüzdü.

Ağustos ayındaki Kuzey Denizi parkuru için hazırlıklarına devam eden Erdoğan, bu kez deniz kirliliğine farkındalık ve Afrin’deki Mehmetçiklere destek amacıyla, Çeşme Ilıca Plajı’ndan 13 kilometre mesafedeki Eşek Adası’na 3 saat 11 dakikada yüzdü. 14 derece suda yüzen Erdoğan, bu başarısını ise “Kulaçlarım Mehmetçik ve vatan için. Hem onlara destek hem de denizlerimizi temiz tutmak için farkındalığa kulaç attım. Vatan toprağı kadar bu vatanın denizleri de korunmalı” dedi.

HER KULAÇ SİZİN İÇİN OLSUN

Arkasspor’u temsil eden ve ‘Ultra Maraton’ kategorisinde dünyada ilk on içinde bulunan Emre Erdoğan, ülke olarak birlik beraberlik içinde olunması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, herkesin Mehmetçiğe destek olmak için bir katkı sağlaması gerektiğini belirtirken, “Allah yar ve yardımcınız olsun. Her kulaç sizin olsun. Sizler olmasanız buralarda rahat rahat yüzemeyiz, denizlerimizi temizleyemez ülkemizi dünyada temsil edemeyiz. Sizler bizim şanımızsınız” dedi.

DENİZLERİMİZİ KORUMAK VATANI KORUMAKTIR

Uluslararası sporcu Emre Erdoğan’ın Çeşme yüzüşünde Türkiye Yüzme Federasyonu Hakemi Mustafa Tercan, yarış tıbbi sorumlusu Dr. Uluç Serim, Cankurtaran Doğan Güngör, eşi Gizem Dursunoğlu Erdoğan ve babası Nejat Erdoğan, başarılı sporcunun yanında olan isimlerdi. Federasyon tarafından tescili yapılan 13 kilometrelik yüzüşte kendisini fazla zorlamadığının altını çizen Emre Erdoğan, deniz kirliliğine dikkat çekti. Erdoğan, “Vatanın toprağı kadar denizleri de altın değerinden. Dünyanın dört bir yanına gittim bizim denizlerimiz gibi güzeli yok. Cennet gibi denizlere sahibiz. Denizlerimizi korumak vatanı korumaktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.