TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ödemiş’te kız öğrencilere yeni yurt müjdesi

Ödemiş Belediye Başkanı A. Mahmut Badem öğrencilerin yurt soruna çözüm buldu. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde 100 kişilik yeni kız yurdunun kısa sürede hizmete sunulacağı müjdesini verdi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ödemiş’te kız öğrencilere yeni yurt müjdesi

İlçede eğitim gören yüksekokul ve ortaöğretim öğrencilerinin konaklayacağı belediyeye ait 98 kişi kapasiteli konukevinin yetersiz gelmesi nedeniyle Belediye Başkanı Mahmut Badem öğrencilerin konaklama sorununa çözüm buldu. Başkan Mahmut Badem’in talebi üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Sena Yurdu işletilmek üzere Ödemiş Belediyesine verildi.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde açıklama yapan Başkan Mahmut Badem, “İlçemizde iki yüksekokul ve kent merkezine uzak mahallelerden gelen ortaöğretim öğrencileri bulunmaktadır. Belediyemize ait konukevinin kapasitesi gelişen büyüyen ilçemiz için yetersiz kalıyor. Ev kiralarındaki artışı da göz önünde bulundurduğumuzda öğrencilerimizin çoğunluğu konaklamayla ilgilisi sıkıntı yaşıyor. Belki bir kısmı da yurt olmamasından dolayı öğrenimine ara vermek zorunda kalıyordu. Kız çocuklarımızın okutulması için imkanlarımız kapsamında tüm çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimizin konaklama sorununa çözüm bulmak amacıyla Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak yurtla ilgili çalışmalarımız devam ederken KHK sonrası ilçemizde kapatılan iki özel yurdu işletme talebimizi ilettik. Konuyla ilgili ilk olarak Sena Yurdu işletilmek üzere belediyemize verildi. Bu konuda destek veren Sayın Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na çok teşekkür ederim. Gerekli tadilat çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Çakırağa Öğrenci Yurdu’nun da erkek öğrencilerin konaklaması için işletmesi talebimiz devam ediyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.