TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk işçiler için

Sabancı Vakfı’nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, ikinci yılında ‘Çocuk İşçiler’ temasıyla yine önemli bir konuya dikkat çekiyor. Başvurular 15 Kasım’a kadar

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 06:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çocuk işçiler için

SULTAN GÜMÜŞ

Toplumsal gelişmenin bireylerin potansiyelinin ortaya çıkartılması ve ilham veren hikayelerin toplumla paylaşılmasıyla mümkün olacağı anlayışıyla çok sayıda projeyi destekleyen Sabancı Vakfı, toplumsal sorunların sanat aracılığıyla ele alınmasını desteklemek amacıyla Kısa Film Yarışması düzenliyor. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması ile sinemanın yaratıcı bakış açısından ve etki gücünden yararlanarak toplumsal konularda farkındalık yaratmak hedefleniyor. Toplumsal bilinç oluşturmak adına çalışmalar yürüten vakıf, ikinci yılında yine önemli bir konuya dikkat çekiyor. 15 Kasım’a kadar başvuruların alınacağı ‘Kısa Film Uzun Etki’ ismiyle düzenlenen yarışmanın bu yılki teması ‘Çocuk İşçiler’.

KISA FİLM UZUN ETKİ

Vakıf tarafından 2016 yılında hayata geçirilen ‘Kısa Film Uzun Etki” yarışması ilk yıl ‘Mülteci Kadınlar’ temasıyla gündeme gelmişti. Yoğun ilgi gören yarışmanın 2017 yılı teması ise çocuk işçilere yönelik. Genç sanatçıların desteklenmesi hedeflenen ve geçen yıl “Mülteci Kadınlar” temasıyla ilk kez düzenlenen yarışmada 126 kısa film arasından, ‘Duvar’ Filminin Yönetmeni Mustafa Koray Polat birinciliğe layık görülürken, finale kalan 15 eser yarışmanın ardından, yurt dışında ve yurt içindeki farklı festivallerde de gösterildi.

Danis Tanovic genç sanatçılara ilham verecek Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması’nın bu yılki kanaat önderi. Bol ödüllü yönetmen ve yazar Danis Tanovic, toplumun dezavantajlı kesimlerinin hikayelerini konu alan filmleriyle tanınıyor. Tanovic, “Çocuk işçiliği insanlığa, kendimize ve geleceğe karşı işlenen bir suçtur. Lütfen çocuk işçiliğine karşı mücadelemizde bize katılın” ifadelerini kullanarak sinemacıları yarışmaya katılmaya çağırdı.

SON GÜN 15 KASIM

Bosna Hersekli yönetmen, ilk uzun metrajlı filmi No Man’s Land (Tarafsız Bölge) ile 2012’de ‘En İyi Yabancı Film Oscarı’nın ve 2001’de Cannes Film Festivali’nde ‘En İyi Senaryo Ödülü’nün sahibi olmuştu. Kariyeri boyunca Berlin Film Festivali’nden farklı dallarda Altın Ayı ve Gümüş Ayı ödülleri almaya hak kazanan Tanovic’in toplam 29 ödülü bulunuyor. Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması için başvurular 6 Haziran-15 Kasım arasında devam edecek. Yarışmaya başvuracak eserlerin en fazla 5 dakika uzunluğunda olması ve çocuk işçiler sorununu anlatmaları gerekiyor. Eserler, öncelikle ön jüri tarafından değerlendirilecek ve finale kalan en az 10 en fazla 15 eser arasından jüri son değerlendirmeyi yapacak. Çocuk işçiler sorununu en iyi şekilde sunan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan eserlerin birincisine 15 bin TL, ikincisine 10 bin TL, üçüncüsüne 5 bin TL verilecek.

Yarışmaya www.kisafilmuzunetki.org adresinden başvurabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.