TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP İzmir’de liste depremi

24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından CHP İzmir kulisleri hareketlendi. Listelerde örgütün belirleyici olamaması parti içinde ciddi rahatsızlığa yol açtı

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 14:02
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP İzmir’de liste depremi

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından partinin milletvekili aday listesi Yüksek Seçim Kurulu’na sunuldu. Kesin listede yer alan milletvekili adayları CHP İzmir kulislerinde ciddi rahatsızlığa yol açtı. İl Başkanı Deniz Yücel, listenin açıklandığı gün partide geçmişte görev yapmış il ve ilçe başkanlarının listede daha ön sıralarda olmasını, kadın ve genç adaylara daha fazla yer verilmesini beklediğini belirtmişti. Kulislerde konuşulanlara göre, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun listede yer alan isimlerden memnuniyet duyduğunu ifade ediliyor. CHP İzmir İl Yönetimi’nde ise, Parti Meclisi’nden sonra milletvekili listelerinde de örgütün belirleyici olamamasının rahatsızlık yarattığı, ‘Hem kurultayda hem milletvekillerinin belirlenmesinde sınıfta kaldık’ şeklinde eleştirilerle dile getiriliyor. Deniz Yücel’in daha önceki il başkanları gibi süreçte belirleyici olamaması örgüt tarafından ‘Beceriksizlik’ olarak yorumlanırken, rahatsızlık yaratan yanlış uygulamalardan ise İl Sekreteri Birgül Değirmenci sorumlu tutuluyor. Hatta bu nedenle Deniz Yücel ile Birgül Değirmenci’nin arasının açıldığı ve karşılıklı birbirlerine eleştiri getirdikleri konuşuluyor.

KOCAOĞLU LİSTELERDEN MEMNUN

Milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından hareketlenen CHP İzmir kulislerinde, aday listeleri oluşturulurken CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in Genel Merkez’e farklı isimler önerdiği belirtiliyor. Deniz Yücel ve İzmir milletvekili Murat Bakan’ın Genel Merkez koridorlarında birlikte dolaştığı ve bunun Aziz Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ekibinde tepki yarattığı dile getiriliyor. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın geçen hafta açılacağını duyurduğu Seçim Koordinasyon Merkezi’nin hala açılışının yapılmamış olması ise örgütün tepkisini çekiyor. Öte yandan listelerin resmileşmesinin ardından Deniz Yücel, partide geçmişte görev yapmış il ve ilçe başkanlarının listede daha ön sıralarda olmasını, kadın ve genç adaylara daha fazla yer verilmesini beklediğini söylerken Aziz Kocaoğlu’nun ise listelerden memnuniyet duyduğu ifade ediliyor.

YÜCEL’E ‘BECERİKSİZ’ ELEŞTİRİSİ

CHP İzmir İl Yönetimi’nde, Parti Meclisi’nden sonra milletvekili listelerinde de örgütün belirleyici olamamasının rahatsızlık yaratması sonucu, ‘Hem kurultayda hem milletvekillerinin belirlenmesinde sınıfta kaldık. Madem böyle olacaktı neden oylama yaptık, neden fikir beyan ettik. Neden birçok arkadaşı karşımıza aldık’ şeklinde eleştiriler yapılıyor. Deniz Yücel’in daha önceki il başkanları gibi belirleyici olamamasının ‘Beceriksiz’ olarak yorumlandığı, bu konunun Salı günkü yönetim kurulunda konuşulacağı fakat toplantının ertelendiği belirtiliyor. Örgütte rahatsızlık yaratan yanlış uygulamalardan ise İl Sekreteri Birgül Değirmenci sorumlu tutuluyor. Hatta bu nedenle Deniz Yücel ile Birgül Değirmenci’nin arasının açıldığı ve karşılıklı birbirlerine eleştiri getirdikleri konuşuluyor. Muharrem İnce’nin pazar günü yapacağı İzmir turunda programda da birçok yanlış yapıldığı hatta programın Muharrem İnce tarafından değiştirebileceği bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.