TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP ve İYİ Parti’den seçim manevrası

CHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasıyla, İyi Parti’nin Meclis’te grup kurarak seçimlere gireceği belirtildi. Gelişmenin ardından CHP ve İYİ Parti cephesinden açıklamalar geldi

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2018 06:54
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CHP ve İYİ Parti’den seçim manevrası

HALİL YAYLAK

CHP’den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasının ardından İYİ Parti’nin Meclis’te grup kurarak seçimlere girmesinin önü açıldı. CHP’den İYİ Parti’ye geçen Tacettin Bayır, İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılmasının demokrasi adına atılan bir adım olduğunu vurgulayan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “CHP’li vekillerimiz kendisini kalkan yapmışlardır. İyi Parti’ye geçen hiçbir vekille bir problemimiz yoktur. Bu bir vatan meselesidir. İzmir’den geçen Tacettin Bayır vekilimizin partililiği tartışılmaz. Kendisi bir fedakarlık yapmıştır. Demokrasi adına İyi Parti’nin seçimlere katılması gerekiyordu. İttifak adına somut bir adımdır. Ama ittifak ya da karşılık düşünülerek atılmış bir adım değildir. Tamamen demokratik ve iyi niyetle atılmış bir adımdır” dedi.

“TUZAĞA KARŞI SİPER OLDUK”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteği üzerine İYİ Parti’ye katıldığını dile getiren Tacettin Bayır, demokrasiye karşı kurulan tuzak nedeniyle bu hamleyi yaptıklarını belirtti. CHP’nin herkes için var olduğunu kaydeden Bayır, seçme seçilme hakkına karşı bir gaspın söz konusu olduğunu ileri sürerek, kendilerinin de bu tuzağa karşı siper olduklarını söyledi. Bayır, “İYİ Parti’nin seçime girebilmesi için istifamızı vererek, İYİ Parti’ye katıldık” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

İYİ Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise, “Demokrasi mücadelesinde çok önemli bir adım. Hukukun üstünlüğünü sağlamak için siyasetin bu yollara başvurmasının zorunluluğunun ortaya çıkarılmasını sağlayanların utanması gerekir” şeklinde konuştu.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ise, “Demokrasi ve CHP adına sevindirici, AK Parti açısından tarihi utançtır. İyi Parti’nin seçimlere girmeme durumu konuşuluyordu. Milletin üstündeki basınç kalktı. CHP’den gelen 15 kişi bizce demokrasi kahramanlarıdır. Biz hepsine hoş geldin diyoruz. Tarih kendilerine böyle bir not düşecektir. İttifak konusunda ise zaten CHP’den gelen 15 kişilik gönül ittifakı kurulmuştur. Bundan sonra ıslak imzalı ittifakın pek bir önemi yoktur” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.