TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemal Gürsel’de bitmek Bilmeyen yol çilesi

Cemal Gürsel Caddesi’nde 4 ay önce boruları yenilemek amacıyla çalışmalar başlatılmıştı. Ancak tamir edilen yola asfalt dökülmeden gidildiği için yollar yağan yağmurun da etkisiyle üzerinden geçilemeyecek hale geldi. Bunun üzerine belediye ara sokaklarda tekrardan bir çalışma başlatınca Karşıyaka vatandaşı çileden çıktı

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2018 08:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Cemal Gürsel’de bitmek  Bilmeyen yol çilesi

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde Cemal Gürsel Caddesi’nin yol çilesi bitmek bilmiyor. Dört ay önce boruları yenilenen caddede çalışmalar neredeyse bir ay sürmüştü. Makinelerin çıkarmış olduğu yüksek sesten, çamur hale gelen yolun görüntü kirliliği yaratmasından ve uzun süren çalışmaların ulaşımı engellemesinden şikayetçi olan vatandaşın daha önceden de sesini duyurmuştuk. Kimi esnaf, yollar yürünemeyecek hale geldiği için müşterinin gelemediğini kimi ise çıkan sesten dolayı dükkanını belli bir süre kapatacağını aktarmıştı. Vatandaşın isyanına son vermek isteyen Belediye çalışanları boruları yenileyip gitti. Ancak yol üzerine asfalt atılmadığı için vatandaş bir sorunla daha karşılaştı. Önceki gün yağan şiddetli yağmur ve araçların da üzerinden geçmesiyle yollar zamanla patlak vermeye başladı. Ulaşımı zorlaştıran bu görüntünün üzerine başka bir sokakta başlatılan yol çalışması da eklendi. 4 ay önce yaşadıkları ulaşım, görüntü ve ses kirliliğini tekrar yaşamaya başlayan vatandaş pes etti.

YOLLAR PATLAK VERİYOR

Bir restoranda kurye olan Mecit Solak, çalıştığı yerin önünde oluşan çamur yol için hiçbir şey yapılmadığını kaydetti. Tek bir sokakta değil birkaç sokakta daha aynı sorunun yaşandığını belirten Aksoy, “İZSU dört ay önce boruları değiştirmek için geldi kazdı. Ses, gürültü, kirlilik derken boruları tamamlayıp gittiler. Tam oh dedik, bu kez bu patlaklar ortaya çıktı. Asfalt dökülmeden gidildiği için oluyor. Köstebek yuvası gibi oldu. Birçok yer çukur. Burayı halletmeden başka sokaklarda tekrardan çalışma başlatmışlar. Sipariş götüreceğim motosikletle resmen çukura giriyorum. Yazık, günah. Her gün buradan binlerce araç geçiyor. Belediyenin Cemal Gürsel Caddesi’yle alıp veremediği ne?” dedi.

BU KADAR UZUN BOYLU DEĞİL!

Kuaför dükkanı işleten bir kadın esnaf ise, tekrardan başlatılan kazı çalışmalarına ilişkin konuşarak şunları ekledi: “Bu caddede sürekli çalışma yapılıyor. Belediye de ne yaptığını bilmiyor bence. Sokaklar zaten daracık. Üstüne bir de böyle koca iş araçlarının girmesi yürüyecek alan bırakmıyor. Aylar önce yine bir çalışma yapmışlardı, boruları yenilemek amaçlı. O da uzun bir zamanı kapsamıştı. Çalışma tam bitti rahata erdik derken tamir edilen yollar yağmur da yağınca açılmaya başladı. Şimdi de bu çalışma başladı. İnanın sesten gürültüden ne uyuyabiliyoruz ne rahatça işimizi yapabiliyoruz. Bilgi almak amaçlı soruyoruz işçilere. Ne zaman biter diye onlarda belirsiz cevaplar veriyor. Gerçi görünen köy kılavuz istemez. Uzun süre bu derdi çekeceğiz gibi. Çünkü daha taşlar falan döşenecek yere. Kimse arabasını park edemiyor. Parkı da geçtim buradan çalışma yüzünden araç geçemiyor. Her taraf toz, toprak. Makine seslerinin yaydığı gürültü ayrı bir konu. Bahçemizde oturup sohbet edemiyoruz. Evet, yapın. Yapmayın demiyoruz. Ama bu kadarda uzun boylu olamaz. Bir yerleri kazıp kazıp bırakmak dışında bir şey bilmiyorlar. Kaç kez şahit olduk. Yaşlı birkaç insan bu çukurlara düşüp sakatlandı. Dükkana müşteri gelemiyor.”

Çalışmaların biran önce bitmesini ve aynı sorunların tekrar yaşanmamasını dileyen vatandaş çözüm bekliyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.