TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale destandır

Eğitimci İhsan Polat, TYB İzmir Şubesi’nde, ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Ruhu’ konulu bir söyleşide bulundu

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çanakkale destandır

TANER UYANIKER

Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesi’nin her hafta gerçekleştirdiği konferansın bu haftaki konuğu Eğitimci-Tarihçi İhsan Polat oldu. Çanakkale’nin konumu ve jeopolitik durumunu anlatan Polat, “Çanakkale 1915 Köprüsü”  projesine değinerek; Çanakkale Boğazı'na köprü yapma düşüncesinin ilk kez 1984-1989 yılları arasında ortaya atıldığını, daha sonra 1994'te tekrar gündeme gelen köprü projesi için 1995'te ihale yapıldığını, 18 yabancı firmanın katıldığı ihaleyi kazanan firmanın, projenin yapılabilir olmadığını belirterek projeden çekildiğini, bugün bu hayalin gerçekleşeceğini, temel atılacağını söyledi.

“Çanakkale Zaferi bir destandır” diyen Polat, “Her tabanda zeminde bulmuş ve bir kahramanlık destanı olan, 500 bin insanın hayatını kaybettiği bir dönemden bahsediyoruz. Metre kareye 600 merminin düştüğü bir coğrafyadan bahsediyoruz.  Mermilerin havada çakıştığı bir savaştan, dünyada emsali görülmemiş bir savaştan bahsediyoruz” dedi.

Söyleşi, ikinci fasılda karşılıklı soru-cevap, katkı sağlama tarzında devam etti. “Kalbim Rumeli’de Kaldı” kitabının yazarı Firdevs Tuncay, hocaların hocası Fahriye İpekçioğlu da sohbete katılanlar arasındaydı.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.