TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükerşen’den hayat dersi

Koç Eğitim Vakfı “Yılın Eğitimcisi” ödülünü alan Eskişehir Belediye Başkanı, Kent Koleji Okulları Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen, Özel Kent Koleji Gaziemir Kampüsü’nde Dünya ve Türkiye birincisi 6 öğrenciye röportaj verdi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 07:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyükerşen’den hayat dersi

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Mars’ta Yaşam Projesi Dünya Birincisi Sudenaz Çelik, Buz Pateni Dünya Rekortmeni Efe Cetiz, Atletizm 100m-200m Türkiye Şampiyonu Simay Özçiftçi, Atletizm Türkiye Şampiyonu Emir İlbasan, Satranç Türkiye Şampiyonu Ela Bursalı, Kule Atlama Türkiye Şampiyonu Alper Tancı, Büyükerşen’e sorular yöneltti.

HERKES EĞİTİM GÖRMELİ

Öğrencilere ve eğitim sistemine her zaman katkıda bulunmak istediğini, yaşamı boyunca bu yönde çaba sarf ettiğini belirten Prof.Dr. Büyükerşen, “Eğitimin amacı, öğrencilerin Türkiye’de okullarda verilen bilgilerle yetinmeyip kültürel donanımlarını arttırmaları, düşünmeleri, yargılamaları ve sorgulamalarını sağlamaktır. Atatürk ilkelerinden ve laiklikten taviz vermeyecek, Cumhuriyetten vazgeçmeksizin insanlık uğruna devamlı çalışacak gençler yetiştirmek lazım. Eğitim sistemini değiştirebilme şansım olsa bugünkü eğitim sistemini A’dan Z’ye değiştirmek ilk amacım olurdu. Hep kararlı olun, verdiğiniz kararlarda belirlediğiniz hedeflere ulaşmak için her gün bir öncekinden daha fazla çalışmanız gerekmektedir” diye konuştu.

TEGV KURULUŞ SÜRECİ

Prof. Dr. Büyükerşen, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) kuruluş süreci hakkında da bilgi verdi. Büyükerşen, “Rahmetli Vehbi Koç’un kızı Suna Hanım ve ile bir öğle yemeği vaktinde Eğitim Gönüllüleri Vakfı fikrini ortaya attık. Biz aydınlar veya yetişmiş olanlar bir araya geldikçe eğitimin nasıl yerlerde süründüğünü görüyorduk. ‘Peki biz ne yapabiliriz’ diye hep düşünürdük. Eğitim yalnız bırakılmayacak kadar önemli bir uğraş alanıdır. Eğitim demek yaratıcı bilgilere sahip kuşakları yetiştirmek demektir. Çok çalışan sorunları tespit edip o sorunların üstesinden nasıl geleceğini bulmak son derece önemlidir. İnsan beyni çalışa çalışa parlar. Sizler ne kadar çok derslerinize çalışır, ne kadar çok kitap okur ve yaratıcı hobiler edinirseniz iyi olur. Çok çalışacaksınız çalışmak çalışmak ve yine çalışmak bütün mesele bu” diye vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.