TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyümede üç sorun vurgusu

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde hayata geçirilen ‘Anadolu Markaları’ organizasyonunda yeni dönemin ilk etkinliği İzmir’de gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2017 09:16
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Büyümede üç sorun vurgusu

Capital ve Ekonomist dergilerinin öncülüğünde hayata geçirilen ‘Anadolu Markaları’ organizasyonunda yeni dönemin ilk etkinliği İzmir’de gerçekleştirildi. Kentin önde gelen markaları ile KOBİ’leri bir araya getiren açılış organizasyonunda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aklı ve bilimi kullanarak kenti kalkındırmayı hedeflediklerini belirterek, “Her yönüyle yaşanabilir bir kent yaratmak için çalışıyoruz” dedi.

Kocaoğlu, kırsal kalkınma adına gerçekleştirdikleri çalışmaları ise Tire örneği ile anlattı. 10 yıl önce başlattıkları ‘Okul Sütü’ projesinin merkezi hükümet tarafından Türkiye çapında uygulanmasının ardından 1-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik “Süt Kuzusu” projesini hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Kocaoğlu, “65 araçla 130 bin eve ulaşıyoruz. Bu da sonuç olarak bizim partner bulup destek olduğumuz Tire Süt Kooperatifi adına çok büyük bir potansiyel doğurdu. Bu dönemde Tire’de süt üretimi yüzde 440 arttı. Küçük Menderes’te patlama yaşandı. Türkiye’den dev kuruluşlarından biri Tire’de süt fabrikası kurdu. Yakında istihdam edilenlerin sayısı 850’ye çıkacak” diye konuştu.

KÖRFEZ PROJESİ

Yüzülebilir körfez hedefine ulaşma sürecini hızlandıracak projelerden biri olan Büyük Körfez Projesi kapsamındaki sirkülasyon kanalı için ÇED raporunu aldıklarını ve proje ihalesine çıktıklarını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, körfezin yaşatılması için her türlü katkıyı koyduklarını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de öncelikle turizm ve hizmet sektörlerinin gelişmesi için çaba gösterdiklerine de dikkat çekerek, bu amaç doğrultusunda Türkiye’nin en büyük fuar merkezi Fuar İzmir’i kurduklarını söyledi.

Başkan Kocaoğlu, konuşmasının son bölümünü ülkenin genel sorunlarına ayırdı. Türkiye’nin üç büyük problemini başlıklar altında sıralayan Başkan Kocaoğlu; dış politika, ekonomik büyüme ve terör konularında sağlıklı bir yol haritası belirlenmesi gerektiğini söyledi. Aziz Kocaoğlu, “Bu üç konu çözüldüğünde, ülkemiz kimsenin hesaplayamadığı oranda büyüyüp gelişecektir” dedi. İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.