TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’nın kanatsız meleği

CHP Buca İlçe Başkanlığı oluşturduğu ‘Sosyal Yardım Komisyonu’ ile bugüne kadar yaklaşık 2 bin ailenin yardımına koşan Komisyon Üyesi Selvi Aladağ, komisyonun diğer üyeleri tarafından kanatsız bir melek olarak görülüyor

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2017 08:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’nın kanatsız meleği

YUSUF ÇAĞIRTEKİN-ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Buca İlçe Teşkilatı son zamanlarda yaptığı dikkat çekici çalışmalarla göze çarpıyor. CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından oluşturulan ‘Sosyal Yardım Komisyonu’ kurulduğu günden bu yana yaklaşık 2 bin ailenin yardımına koşan komisyon, yaptığı çalışmalar ile birçok insan tarafından takdir görüyor. Öyle ki komisyon yardımlarının yanında bir aileye imkanları ölçüsünde ev bile yaptı. Ekibin bir diğer takdir gören özelliği ise yapılan çalışmaları mümkün olduğunca duyurmadan yapmak. Bu konuda titiz davrandıklarını söyleyen Sosyal Yardım Komisyonu Üyesi Selvi Aladağ, “Bir elin verdiğini diğer el bilmemeli diyerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi ki yardımları partimiz adına yani Cumhuriyet Halk Partisi adına yapıyoruz ama herkese yapıyoruz. İnsanları partili, partisiz ayıracak halimiz yok. Herkese yardım etmeye çalışıyoruz” dedi. CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ise, “Göreve geldiğimiz ilk gün böyle bir çalışma yapmak istemiştik. Planlamayı Selvi Hanım yapmıştı. Böyle bir şey yapmak istedi. Bu işin yardım boyutu, insanlara ulaşma boyutunu kendi başına oluşturdu, araştırmasını yaptı. Buca’da yardıma muhtaç birçok insan yaşıyor. Çalışan kesim yoğunluklu, gelir seviyesi düşük ve göç alan bir ilçeden bahsediyoruz. CHP olarak bizde yola, karınca kararınca bir şeyler yapabilir miyiz diye çıktık” diyerek komisyonun çalışmalarına nasıl başladığını anlattı.

UMUT OLDU

‘Umut ol’ ismiyle yola çıktıklarını da ileten Çağdaş Kaya, “Erzaklar ayarladık ve dağıttık. Selvi Hanım kendisi tek tek evlere gitti. Komisyondaki arkadaşlarını da ayarladı ve onlarla beraber çalışıyorlar. Yaklaşık 15 kişilik bir ekipler. Bizde çevremizden, etrafımızdan ve belediyemizden aldığımız desteklerle yardımcı olmaya çalıştık. Buraya gelen öğrenci arkadaşlarımızın durumu olmuyor. Ev tutuyorlar ama eşya, gıda, giyim sıkıntısı çekebiliyorlar. Bu iş çok zor bir iş aslında fakat Selvi Hanım bu işi üstlendi. Yardımları tek tek kapıya götürüp, bırakmak çok zor bir iş. O özveriyi gösterdi. Geçmiş dönemdeki yaşadığımız zorlukları hatırlıyorum da yapmaya çalıştığımız birçok şeyi yapamıyorduk, zor oluyordu. Bunu da Selvi Hanım başardı. O da tabi ki bizi, CHP Buca İlçe Teşkilatı’nı temsil ediyor. Bu noktada ona ve ekibine gerçekten yürekten teşekkür ediyorum. Kolay değil gerçekten. Bazen bir kanepeyi kadın başına taşımak durumunda bile kalıyor. Bizde elimizden gelen tüm desteği ona vermeye çalışıyoruz ama asıl büyük yük onun omuzlarında duruyor. Erzak teslimi, Kurban Bayramı’nda et teslim etmek, yoksul insanları tespit etmek zor işler ve o, hepsini büyük bir özveriyle yapıyor. Biz yardımı da sadece partililere götürmüyoruz. Yardım ettiğimiz insanlar illa bizim gibi düşünmek zorunda değil. Biz sadece şuna bakıyoruz. O insanın ihtiyacı nedir? Nasıl çözeriz? Bu noktada arkadaşlarımız şu döneme kadar çok güzel işler yaptı. Görülenlerin fazlasını da yaptılar. Sosyal medyada sadece bir kaçı görüldü. Komisyonumuz şu döneme kadar en az 2 Bin aileye yardım etmiştir. Sadece Ramazan Bayramı’nda 500 haneye erzak götürdüler. Ayrıca o yerlere yani gelir seviyesi düşük ailelere, bizde gidiyoruz. Yemek organizasyonları düzenliyoruz ve evimizde yemek hazırlayıp o ailelerin evine gidip hep beraber yiyoruz. Belediye Başkanımızı, başkan yardımcımızı ve meclis üyelerimizi arıyoruz ve hep birlikte oraya gidiyoruz” diye konuştu.

SICAK BİR YUVA KURDU

Komisyonun kahramanı, ‘kanatsız melek’ Selvi Aladağ, komisyonun kurulma aşamasına değinerek, “Başkanımız seçildikten sonra görevi bana teslim etti ve bende ne yapabiliriz diyerek çalışmalara başladım. İlk başta bir ‘eşya bankası’ oluşturduk. Ondan sonra birkaç kez sosyal medyada yayınladık ve vatandaşlarımız, mahalledeki arkadaşlarımız, partililer duyarlı davrandı. Talepler gelmeyi başladı. Mesela evdeki eşyalarını değiştirmek isteyenler, kullanılabilecek eşyalarını bize verdiler. Sonra yardıma ihtiyacı olan bireyleri tek tek tespit etmeye başladık. Kimlere ne lazım diye baktık. Genel olarak üniversite öğrencilerinin ihtiyaçları olduğunu gördük. Biliyorsunuz Dokuz Eylül Üniversitesi yanı başımızda bulunuyor. Ev tutan ama eşya alamayan kişiler var. Bu konuda çocuklarına yardımcı olamayan aileler de vardı. Bizde evlerine gidip neye ihtiyaçları olduğunu soruyoruz. Yatak, erzak, kanepe gibi eşyalara çok daha ihtiyaçları olduğunu gördük. Sadece üniversite öğrencileri de değil. Mesela en son sokakta kalmış bir aile vardı. 8 aylık hamile bir kadın vardı içlerinde. Çamlık mahalle muhtarı ile irtibata geçtik. Evi tuttuk. Depomuzdan evin eksik olan eşyalarını temin ettik. En azından onlara sıcak bir yuva kurduk” dedi.

GÖSTERİŞ YAPMIYORLAR

Çok fazla gündeme gelmemelerine rağmen çok fazla insanın yardımına koşmaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Selvi Aladağ, “En aşağı 2 bin, 2 bin 500 aileye yardım elimiz uzandı. Mağdur vatandaşı çok fazla ön plana çıkarmak istemiyoruz ama bu işi de üstlendiğimiz için küçük de olsa bir bilgilendirme yapmamız için duyurmamız da gerekiyor. Bu açıdan mümkün olduğunca az bir şekilde fotoğraf paylaşıyoruz. Bunu bir kurum adına yaptığımız için küçük bir fotoğraf ve bilgilendirme yazısı yazıyoruz. Yardım yaptığımız kimsenin partisine, siyasal görüşüne bakmıyoruz. Buca’da bulunan 47 mahallenin tamamına ulaşıyoruz” diye konuştu. Son olarak maneviyat açısından çok mutluluk verici bir iş yaptıklarını da sözlerine ekleyen Selvi Aladağ, “O aileye yardım eli uzattık ama acaba bizden sonra da ne yapacak diye düşünmüyor değiliz. Çünkü imkânlarımız çok kısıtlı. Çok seviniyoruz ama sonrası bizi düşündürüyor. Dediğimiz gibi kısıtlı imkânlarla belli bir yere kadar yardım edebiliyoruz. En azından öncü olmak istiyoruz. Buca’da ‘kanatsız melek’ lafını çok duyuyorum kendim için. Hiçbirimiz kanatsız melek değiliz ama bu beni çok mutlu ediyor. Demek ki doğru işler yapmışım diyebiliyorum” ifadelerini kullandı.

“DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Komisyonun diğer üyelerinden Ferda Yıldız, “Çok mutluyuz. Çünkü gerçekten dostça, arkadaşça çok güzel şeyler başardık, çok güzel şeyler paylaştık. Topluma da faydamız oldu. Bunu bilmek çok güzel bir duygu. Güzel bir şey başardık” dedi. Bir diğer üye Melek Çelikciel, “Mağdur vatandaşlara ulaşabilmek çok güzel bir şey fakat bir yandan da üzülüyoruz. İhtiyaç sahiplerine o an gereken yardımı yapıyoruz ama sonrasını göremiyoruz. Belli ölçüde yetebiliyoruz. Bir yandan çok mutlu oluyoruz ama bir yandan o insanların bu duruma da düşmesi bizi çok üzüyor” dedi. Komisyon üyelerinden son olarak Fatoş Başpınar ise, “Öncelikle gerçekten bir aile olduk. Birimiz gelemediğinde diğer arkadaşımız onun yokluğunu dolduruyor. Ekibimizin içinde ciddi bir dayanışma var. İşin yardım tarafı zaten mükemmel bir şey. O insanların mutluluğunu görmek, başınızı yastığa koyduğunuzda bugün ben iyi bir şey yatım diyebilmek muhteşem bir duygu. Çok mutluyuz. İnşallah da bu devam edecek. Biz yine gönüllüyüz. İlerideki hayatımızda ne yaparsak yapalım bu ekibin bozulmamasını istemiyoruz. Benim iki çocuğum var ama ben bırakıp geliyorum. Böyle dayanışma içerisinde gidiyoruz” diye görüş bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.