TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BUCA’DA 9-8’LİK mezuniyet coşkusu

Buca Belediyesinin AB hibe desteğiyle kurduğu Roman Bandosu, projenin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte verdikleri muhteşem konserle Bucalılar’dan da tam not aldı

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
BUCA’DA 9-8’LİK  mezuniyet coşkusu

Buca Belediyesinin AB hibe desteğiyle kurduğu Roman Bandosu, projenin tamamlanması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte verdikleri muhteşem konserle Bir yıla yakın süredir devam eden eğitimlerini tamamlayan Roman Bandosu’nun konserini izleyenler arasında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunun Türk ve yabancı yetkilileri ile Romanların TBMM’deki temsilcisi, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu da yerini aldı. Klasik müzikten roman havasına, marşlardan fasıla uzanan geniş bir repertuarla izleyenlerin karşısına çıkan Roman Bandosu’nun mezuniyet konseri renkli mi renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

MÜZİK ZİYAFETİ

Buca Belediyesinin, Avrupa Birliği’nin “Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu” programı kapsamında hibe desteği kazandığı “Yerel Olanakların etkinleştirilmesi yolu ile Roman Bandosu Kurulması Projesi” kapsamında eğitimleri bir yıla yakın süredir devam eden Roman Bandosu’nun mezuniyet etkinliği roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi’nde yapıldı. Bando mezuniyet konserinde izleyenlere klasik müzikten roman havasına uzanan geniş bir yelpazede müzik ziyafeti sundu.

Törene, AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Francois Begeot, AB Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölümü Program Yöneticisi Tsvetana Stoycheva, AB Delegasyonu Türkiye Temsilcisi Mustafa Balcı, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda roman vatandaş katıldı.

ROMAN VATANDAŞTAN DESTEK

Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık törende yaptığı konuşmada, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın roman vatandaşların eğitimi ve sosyal olanaklara kavuşması için etkin çalışmalar yaptığını, Charlie Chaplin Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi’nin kurulmasının ardından, 20 roman vatandaştan oluşan Roman Bandosu’na verdiği destekle bunu ortaya koyduğunu söyledi.

MÜZİK VE EĞLENCE

Roman vatandaşlara Türkçe seslenen AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Francois Begeot’da bu projenin çok keyifli bir çalışma olduğunu, istihdamın yanında müzik ve eğlenceye yönelik olmasıyla dikkat çektiğini belirtti.

Roman Bandosu projesi kapanış etkinliğine katılan Türkiye’nin ilk Roman milletvekili CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bandoyu oluşturan 20 müzisyene sertifikalarını verdi. Konuşmasında Roman vatandaşların barışçıl ve kardeşçe yaşayan bir topluluk olmasına rağmen hep dışlandığını ama artık yoksul, işsiz ve fakir olmak istemediğini belirten Purçu, Roman Bandosu projesiyle meslek edinen 20 roman vatandaşın geleceğine bir kapı açıldığını söyledi. Purçu, “İşte bu projeler bizim güzel yaşamamız için açılan bir kapı, bir pencere. Bu 20 kardeşim şimdi bu kapının başında duruyorlar. Buca Belediyesi sayesinde o kapıları aralayacağız. Bu vatandaşlarımız şimdi çocuklarına bir gelecek sunacak, okutacak, belki de doktor, mühendis cumhurbaşkanı yapacak. Bu proje çocukların geleceğidir. Çünkü babaları meslek edindi. Bu projede emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bize kucak açtınız” diye konuştu.

MUHTEŞEM PERFORMANS

Törenin ardından sahne alan Buca Belediyesi Roman Bandosu, muhteşem performansları ve coşkulu şarkılarıyla davetlileri coşturdu. Coşku, Onuncu Yıl marşı ile tavan yaptı. Klasik müzikten marşlara, fasıldan sanat müziğine kadar birçok şarkı çalarak keyifli bir konser sunan Roman Bandosu tam not aldı. n İHA/İZMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.