TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca’da 3 yılda 183 milyon TL’lik yatırım

Kentin nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca yatırım performansıyla rekora koşuyor. Buca Belediyesi tarafından 2014-2017 döneminde hayata geçirilen 60’ın üzerinde projeyle yıllar yılı sergilediği içine kapanık görünümünden sıyrılan kent adeta gençleşiyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2017 10:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Buca’da 3 yılda 183  milyon TL’lik yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesinin dev projeleriyle destek verdiği bu 3 yıllık dönemde Buca, 183 milyon lira yatırımla buluştu. Kendilerine Buca’nın uyanışına öncülük etmek gibi bir hedef koyduklarını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, hayata geçirdikleri projelerin başarısını ise Bucalıların yaşamlarında yeni başlangıçlar yapma olanağı sunmasına bağlıyor. 68 milyon lirası Buca Belediyesinin öz kaynaklarıyla olmak üzere 3 yılda yapılan yatırımlar arasında Pırlanta Merkezleri, Tarık Akan Gençlik Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi gibi Türkiye’ye örnek projeler yer alıyor. 3 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Sosyal Yaşam Kampüsü, Doğuş Caddesi, Kasaplar Meydanı gibi dev yatırımlarla da yılların ihmal edilmişliğinin izlerini hızla silen Buca değişen çehresi ile dikkat çekiyor.

YAŞAYAN KENT

İzmir’de yaşayan her 8 kişiden birinin Buca’da yaşadığının altını çizen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Nüfusun böylesine hızlı arttığı Buca yıllar yılı içine kapanık, kendi halinde ve sadece akşamları yatmaya gelinen bir kent görünümdeydi. Oysaki 60 bine yakın üniversiteli gencin gününü geçirdiği, yaşadığı bir kent burası… Bu durağanlık Buca’ya yakışmıyordu. Doğasıyla, tarihiyle, demografik yapısıyla barındırdığı çeşitlilikle, kentin gelişiminin çizdiği bu tezatlığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Buca’yı daha dinamik, yaşayan ve yaşanılan bir kent yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

ZENGİN SOSYAL YAŞAM

60’ın üzerinde projeyi Buca’yla buluşturduklarına dikkat çeken Başkan Piriştina, “Bu projelerden 3 yılda toplam 190 bin 588 Bucalı yararlanmış, hizmet almış. Bu ciddi bir rakam… Alt yapı ve geleneksel belediyecilik hizmetleriyle 482 bin Bucalıya zaten ulaşıyoruz. Bunun dışında kentin sosyal yaşamını zenginleştiren farklı projelerle 190 bin kişiye ulaşıyor olmak bizim için en büyük gurur… En küçük Bucalıdan en yaşlı hemşehrimize tüm halkımızın yaşamlarına dokunuyor ve yeni başlangıçlar yapma olanağı sunuyoruz” diye de ekledi. (İHA/İZMİR)

BUCA’NIN SOKAKLARI

Buca’nın çehresini değiştirmeye sokaklardan başladıklarını belirten Başkan Piriştina, bu konuda pozitif ayrımcılık yaparak, 25 yıldır hiç belediye hizmeti almamış mahallelerden işe başladıklarını söyledi.

Buca Belediyesi 2014 yılından itibaren gerçekleştirdiği alt yapı çalışmalarıyla Buca’nın 413 sokağını yeniledi. Ulaşım rahatlığının yanı sıra kent estetiği de göz önüne alınarak gerçekleştirilen asfalt serme, asfalt yama, beton kaldırım ve kilit parke döşeme faaliyetleriyle 3 yılda tüm mahallelere ulaşmaya çalışan Buca Belediyesi, Buca sokaklarına toplam 18 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJELER

Buca Belediyesi, ev hanımı annelerin toplumsal yaşama katılımlarını arttırmak amacıyla 3-6 yaş grubu çocuklara geçici bakım hizmeti sunduğu 7 pırlanta merkeziyle 6 bin 577 minik pırlantanın ve annelerinin yaşamına dokunuyor. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi’ni kuran Buca Belediyesi, merkez ile mali durumu yeterli olmayan2334 lise ve orta öğretim öğrencisine ders desteği sağlayarak eğitimlerine destek verdi. Tınaztepe’de hizmete açılan ve işlevselliği bakımından Türkiye’de benzeri bulunmayan Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin üye sayısı 5 ayda 6519 kişiye ulaştı. Üniversiteli gençler çamaşırhane, kütüphane, 80 farklı bilgisayar programının bulunduğu bilgisayar atölyesi, güzel sanatlar atölyeleri, bowling salonu, oyun salonu, fitness salonunun hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Merkezde ayrıca 3 adet sinema salonu da bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.