TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu mudur sosyal belediyecilik”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Şubat’ta İZBAN’da uygulayamaya başladığı ve gidilen mesafe üzerinden ücretlendirmenin yapıldığı “Artı Para” sistemine İzmirliler tepki göstermeye devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 07:18
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bu mudur sosyal belediyecilik”

ALİ TAYDAŞ

Belediyenin uygulamadan vazgeçmesi için vatandaşlar imza kampanyaları ve çeşitli eylemlerini sürdürürken, uygulamaya bir tepki de MHP İzmir İl Teşkilatı’ndan geldi. 25 kilometre sonrası yolculuk yapanlardan alınan ücretin bir gizli zam olduğunu savunan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Her binişte ulaşım kartlarından en uzak mesafenin ücreti kadar kartında bakiye olması zorunluluğu ise; öğrencisi, gariban vatandaşı günlük yüklemeyi zor yaptıkları kartlarına fazlalık ücretin yüklenmesini nasıl yapabilecekler? Bu mudur sizin sosyal belediyecilik anlayışınız? İzmir aşığı bir vatandaş olarak; Yaşamaktan bıktırdığınız bu insanların sorununu ve sıkıntısını bir an önce ortadan kaldırıp düzeltmenizi İzmir halkı gibi bizler de beklemekteyiz” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİSİ, GARİBANI NE YAPACAK?”

Yeni uygulamaya göre 25 kilometreye kadar olan seyahatlerin yine 2.86 lira ödenerek yapıldığını, ancak sonrasında gidilen mesafenin ücretinin de ödendiğini belirten Karataş, tepkisini dört maddede dile getirdi. Karataş, şunları söyledi: “25 kilometre sonrası yolculuk yapanlardan alınan ücret bir gizli zamdır. Her binişte ulaşım kartlarından en uzak mesafenin ücreti kadar kartında bakiye olması zorunluluğu ise; öğrencisi, gariban vatandaşı günlük yüklemeyi zor yaptıkları kartlarına fazlalık ücretin yüklenmesini nasıl yapabilecekler? Bu mudur sizin sosyal belediyecilik anlayışınız? Zaten yetersiz olan sistemde insanlar yoğunluktan üst üste yolculuk ederken şimdi de binerken ve inerken turnikelerdeki kart okutma zorunluğundan dolayı yaşadığı stresi ne yapalım? Gerek işe giderken, gerek evine dönerken insanlarımızı sıkıntıya sokmak zorunda mısınız? Bu sorunun ve sıkıntının neticesinde yolcular ve güvenlik görevlileri arasındaki yaşanan arbede daha vahim sonuçlara ulaşması ihtimalini neden düşünmüyorsunuz? Bu uygulamadan vazgeçmeniz için arzu edilmeyen tatsız bir hadisenin yaşanması mı gerekiyor? Ben Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş olarak değil, İzmir aşığı bir vatandaş olarak; yaşamaktan bıktırdığınız bu insanların sorununu ve sıkıntısını bir an önce ortadan kaldırıp düzeltmenizi İzmir halkı gibi bizler de beklemekteyiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.