TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bize benzemeye çalışıyor”

İttifak arayışları hakkında konuşan Bakan Yılmaz, “Kılıçdaroğlu bize benzemeye çalışıyor, bir sakınca yok. Biz öbür tarafı anlamaya çalışacağız. Diğer taraf da bizi anlamaya çalışacak. Bundan bu millet kazanacak” dedi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Bize benzemeye çalışıyor”

E. ÇAĞLA GENİŞ

Birtakım ziyaretler için kente gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ile birlikte salona giren Bakan Yılmaz, ziyarette partililere hitap etti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin eski sisteme göre daha demokratik olduğunun altını çizen Bakan Yılmaz, ittifak arayışlarına değinerek, “Millet hükümeti eskisinden daha demokratiktir diyoruz. Daha demokratik olmadığını söyleyenler önyargıyla söylüyor. Biz yüzde 34 ile hükümeti yönettik, 47 oy aldık, yine yönettik, 49 oy alıp yine yönettik. Bundan sonra yüzde 50 artı 1 gerekiyor, hangisi daha demokratik? Yüzde 50 artı 1 almak kolay değil. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyenlerin yürüyebileceği bir kulvar açıldı. Herkes uzlaşsın bunun ne zararı var... Birçokları da görüyorlar, Kılıçdaroğlu da bize benzemeye çalışıyor, onu da söyleyeyim. Bunda sakınca yok. Bu sistem, biz öbür tarafı anlamaya çalışacağız, öbür taraf da bizi anlamaya çalışacak. İki ayrı şeyden, yapıdan birbirine benzeyen yapılar durumuna geçeceğiz. Bundan bu millet kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

HAYALİMİZİ MİLLET GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’nin AK Parti ile uzun dönem iktidara kavuştuğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Bu millet hiçbir seçimde yanlış yerde durmadı. Milletin terazisi bu anlamda hiç şaşmadı. 1980’li yıllarda yurtdışında eğitimdeydim. O dönemler Almanya’nın, Japonya’nın uzun dönem iktidarı vardır derlerdi. Acaba bizde de uzun dönemli istikrarlı hükümetler gelebilir mi diye hayal ederdik. 1980’lerde hayal ettiğimizi şimdi bu millet gerçekleştirdi. Çok büyük aksilik olmazsa bu aziz milletin Cenabı Allah’ın yardımıyla muhtemelen yine istikrar ve güven doğrultusunda bir tercihte bulunacağını düşünüyoruz. Artık hükümeti millet kuracak. Sabah sandığa gidip oy verecek, akşam hükümeti kimin kurduğunu bileceksiniz. Önceden öyle değildi. Parlamenter sistemde zaman ve enerji kaybediyorsunuz” dedi.

HERKESE KAPILARI AÇIK TUTMAMIZ LAZIM

Milletin yarısını denize dökmek isteyenlerin hayatta iktidar olamayacağını vurgulayarak herkese kapıların açık tutulması, kırgınlıkların ve küskünlüklerin son bulması gerektiğini, bu dönemin kalpleri kazanma dönemi olduğuna dikkati çeken Bakan Yılmaz, “Bu milletin yüzde bilmem kaçını denize dökeceğiz demişlerdi. Dökersen asla iktidar olamazsın. Bunun için kimseyi dışarda bırakmamak lazım” dedi. “İki kapılı bir handayız” diyen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dolayısıyla hesap gününde bir berat olması lazım. Yüz akıyla çıkabilmenin şartı halkın rızasını kazanmaktan geliyor. Hepsi eşrefi mahlukat. Herkese kapılarımızı açık tutmamız lazım. Kırgınlıkları küskünlükleri geride bırakmamız lazım. 80 milyonu kucaklamamız lazım. Bir kişi bile çok önemlidir. Artık bu dönem kalpleri kazanma herkesi kucaklama dönemidir. Bu dönem inşallah Türkiye’nin ufkunu açıp daha güzel günlere taşıyacaktır. Siyasette iyi bir yola gidiyoruz.”

“TOPLUMU YETİŞTİREN KADINLARDIR”

AK Parti iktidarının eğitimde önemli hizmetler verdiğini, çocukların daha özgüvenli yetiştiğini, okullaşma oranının yükseldiğini, derslik sayısının arttığını da sözlerine ekleyen Bakan Yılmaz, 10. Kalkınma Planı kapsamında eğitim alanında yapılan çalışmalardan örnekler vererek, “Şu anda Güneydoğu’da öğretmen doluluk oranı 90, Doğu Anadolu’da yüzde 90. En çok öğretmenler açığı İstanbul’da ve yüzde 85 civarında. Toplumu yetiştiren ve değiştiren kadınlardır. Toplumu değiştirmek istiyorsanız kızlar liseye, üniversiteye gidecek. Kadınları eğitimden alıkoyarsanız yarı felçli insan ne yapabilirse toplum olarak onu yapabilirsiniz. 2002 yılında yükseköğretimlerde kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 12 iken bugün yüzde 44. Erkeklerin yüzde 40. Türkiye çok daha iyi yerlere gidiyor. Evlatlarımıza kodlama eğitimini vermemiz lazım. 51 dersin müfredatını güncelledik. Yapılan işler doğru. Toplumun tamamını kucaklayıcı, ezberci değil, bilim ne istiyorsa o bilgiyi çocuklarımıza verelim. Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır. Artık her çocuk kendi muhitinde eğitim alacak. Evlatlarımız bu yıldan sonra yürüme mesafesinde okullara gidecektir diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

Bakan Yılmaz, daha sonra Karabağlar İlçesi’ne giderek Bahar Yıldırım ve Havva Yıldırım Anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu. Yılmaz’a eşlik eden İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, çalışmalar hakkında bilgi vererek okulun gelecek ay açılmasının planlandığını belirtti. Bakan Yılmaz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde basına kapalı olarak gerçekleştirilen eğitim değerlendirme toplantısına da katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.