TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bisiklet ve kitabınla gel!

Kendilerine üç kitap getirenlere ücretsiz çay kahve ikramında bulunduklarını belirten Tenten Kitap Kafe İşletmecisi Burak Alper Tibin, bisikleti ile gelen müşterilerine ise yüzde 50 indirim uyguladıklarını söyledi

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2017 06:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bisiklet ve kitabınla gel!

NİLGÜN TAZE / ÖZEL HABER

İş ortağı Sinem Sağnıç ile birlikte açtıkları Tenten Kafe’nin farklı bir konsepte sahip olabilmesi için büyük çaba harcadıklarını ifade eden Tenten Kafe İşletmecisi Burak Alper Tibin, tek amaçlarının kaliteden ödün vermeyen insanların rahat rahat oturabileceği bir yer açmak olduğunu söyledi. Sıra dışı konsepti ile dikkatleri üzerine çeken Tenten Kafe aynı zamanda üç kitapla gelenlere ücretsiz ikramda bulunurken bisikleti gelenlere yüzde 50 indirim sağlıyor.

Arkadaşları ile dışarıda vakit geçirmek istedikleri halde kendilerine uygun bir yer bulamadıklarını ve bu nedenle kaliteli bir mekan açmaya karar verdiklerini söyleyen Tenten Kafe İşletmecisi Burak Alper Tibin, “Açacağımız işletmenin özellikle Alsancak’ta olmasını istedik çünkü Kıbrıs Şehitlerinin müşteri kalitesi epey düşmüş durumda. İlk yer arayışlarına girdiğimizde sokağımız oldukça sakindi. Yaşamın günlük stresinden kurtulmak isteyenler için kafa dinlenebilecek bir yer bulabilmemiz bizim için avantaj oldu. Geçekten de kafemizi açmamızdan çok kısa bir süre sonra insanların dikkatini çekmeye başladık” dedi.

KALİTELİ BİR ATMOSFER

Kendileri ile aynı düşünce yapısında insanların kafeteryalarına gelmeye başladığını ifade eden Tibin, “Seçimlerimizde başarılı olduğumuzu insanların takdir etmelerinden anladık. Bizlere rahat ettikleri bir ortam oluşturduğumuz için teşekkür etmeye başladılar ve bu da bize doğru bir konsept yarattığımızı gösterdi. Kafemize etrafına huzursuzluk vermeyen, kendi halinde ve sınırlarının farkında olan insanların gelmesi çok önemli. Çok minnettarım ki öyle de oldu çünkü insanlarla iletişim kurmak günümüzde artık gerçekten çok zor.  Bizim müşteri potansiyelimiz okumayı seven,  oturmasını kalkmasını bilen insanlardan oluşuyor” açıklamasını yaptı.

KİTAP KAFE KONSEPTİ

Müşterilerine verilebilecek en iyi hizmeti en uygun fiyatlarla sunduğunu açıklayan Tibin şu ifadeleri kullandı: “Tek istediğimiz huzurlu bir ortam sağlamak ve yakaladığımız huzur ortamını kimsenin bozmasına izin vermemek.  Ben İstanbul’da uzun yıllar kitapçılık yaptım. İzmir’deki kitap kafemizi açtıktan sonra ise bir kütüphane oluşturarak insanların sıcak çay kahvelerini içerken okumalarını sağlamak hedefim oldu. Bu nedenle iç mekanım dar olmasına rağmen masa sayımdan feragat ederek kütüphane oluşturmayı tercih ettim.”

BİSİKLETİN İLE GEL

Üç kitap getirene çay ve kahveyi bedava ikram ettiklerini açıklayan Tibin, “Ülkemizde kitap kafelerden gelir beklemek mümkün değil çünkü insanlarımız kitap okumayı sevmiyor.  Biz yine de okumayı teşvik etmek amacı ile kitapları göz önünde bulunduruyoruz.  Her ne kadar bilinçli olarak okumayı tercih etmesek de bazen sırf canımız sıkıldığı içinde kitap okumak isteyebiliyoruz. İnsanların kafeme geldiklerinde saatlerce telefonları ile oynamaları yerine kitap okumalarını tercih ederim. Açtığımız diğer şubemizde ise bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla kafemize bisiklet ile gelene yüzde 50 indirim yaptık” şeklinde konuştu.u bir ortam sağlıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.