TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Biçer, Altay’a veda etti

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay’ın yollarını ayırdığı teknik direktör Cüneyt Biçer, ayrılık sürecini anlattı ve siyah beyazlılara veda etti. Biçer, “Kulüp ayrılık kararını bildirirken, ‘oyuncu grubu ile aramızdaki bağın koptuğunu’ söyledi” dedi

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 08:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Biçer, Altay’a veda etti

KENAN YEŞİL

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay’ın yollarını ayırdığı teknik direktör Cüneyt Biçer, ayrılık sürecini anlattı. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 1 yıl görev yaptığı Altay’da geçen sezon 3. Lig’den 2. Lig’e yükselmeyi başardıklarını kaydetti Toplantının kulübe zarar vermek amacı taşımadığını vurgu yapan Biçer, “Başladığımız noktadan geldiğimiz yere kadar neler yaptığımızı belirtmek için bu basın toplantısını yapıyorum. Geçtiğimiz yıl ciddi mücadeleler vererek şampiyonluk yaşadık. 15 yıl sonra Altay tekrar yükselişe geçti. Şampiyonluk sonrasında tekrar hedeflerimizi belirleyip neler yapmamız gerekeni konuştuk. Başkanımızın bu yıl çıkma istediği olduğunu biliyordum. Devre arasında ilk 3 içerisinde yarışın içinde olması gereken bir takım olmasını hedefliyorduk. 33 puan çerçevesinde ilk 3 içinde olma hedefimiz vardı. Devrenin bitmesine iki hafta kala 32-35 puan aralığına ulaşabilecek bir takım var. Altay’ın bıraktığımız noktadan üstüne koyarak devam etmesi lazım. Son iki maçta istediğimiz puanları alsak sezon başında ortaya koyduğumuz hedefi tutturmuş olacaktık. Ayrılık kararı verildi. Saygı duyuyoruz” diye konuştu.

POZİTİF KATKIMIZ OLDU

Cüneyt Biçer şöyle devam etti: “Başladığımız güden bu yana Altay’a pozitif anlamda katkımız oldu. Ben böyle düşünüyorum. Şampiyonluk çok güzeldi. Şu ana kadar yaptığımızda başarıdır. Ligdeki diğer kadroları baktığımızda Altay ile aynı güçte kadroya sahipler. İlk 6 takım kadro kalitesi bakımından çok iyi durumda. 15 hafta sadece bir kere 4’üncülüğe düştük. Genelinde 1 veya 2. sırasında gittik. Bu kadar kaliteli bir grubun içinde 15 haftada 3. Sırada olmak kötü bir durumu değil. İsim olarak kaliteli transfer yapmamasına rağmen iyi kadroya sahip olan takımlar var. Hacettepe, Karşıyaka, Niğde, Fethiye bunlarda çok iyi takımlar. Bu açıdan da baktığımızda da iyi durumdaydık. Bugünden itibaren geçmişe baktığımızda çalıştığımız dönemde başarılı bir takım bıraktık. Altay için en iyi çalışmaya yaptık. İyi bir yapı oluşturduğumuzu düşünüyorum. İyi bir temel oluştu ve umarım Altay istenilen yere gelir. Ayrılıklar her yerde olur, önemli olan kurumlar. Birileri gelir gider. Önemli olan Altay.”

AYRILIK SEBEBİ BAĞLARIN KOPMASI

Neden gönderildiği konusunda kulübün bir açıklaması yapması gerektiğini belirten Cüneyt Biçer, “Bunu bir oyuncunun üzerine bağlamak doğru değil. İbrahim Akın içimizde olan oyuncu olarak da destek aldığımız bir oyuncu arkadaşımız. İbrahim Akın’dan dolayı bir şey yaşandı demek doğru olmaz. İbrahim Akın’la yaşanan olaylar bir şeylerin başlangıcı olmuş olabilir, bunu bilemem. Yönetimle konuştuğumuzda bana ayrıklık kararını belirtirken gerekçe olarak ‘oyuncu grubu ile aramızdaki bağın koptuğunu’ söylediler. Böyle bir durum varsa saygı duyarım. Ancak böyle bir puan tablosunun olduğu yerde bağın kopuk olduğunu söylemek zor. Olmuş olsaydı böyle bir istatistiğin ortaya çıkması da zordur” ifadelerini kullandı.

ALTAY ŞAMPİYONLUĞU HAKEDİYOR

Sezon başı konuştuklarını bugün aynı şekilde yerine getirdiklerini ifade eden Cüneyt Biçer konuşmasını şöyle tamamladı: “Hedeflerime ben ulaşmış noktadayım. Kararı kulüp verir. Altay’a geldiğimde bu kulübe bir kupa daha kazandırmak istediğimi söylemiştim. Bunu yapmış olmanın huzuru içindeyim. Ben ayrılmadım. Yönetim benim görevime son verdi. Profesyonel olarak bakarsak bizimle çalışmak istemediler ve buna saygı duyarım. Kulüple ola bağım bir aşk. Bunu ortaya çıkarmak içinde özel bir çalışmam olmadı. Ayrılık sonrası duygusal olarak doğal olarak üzülüyorsunuz. Ciddi bir emek var sonuçta. Hedefler koyup bir şeyler yapmak için çalışıyorduk. Bir anda her şey bitince üzülüyorsunuz. Yolun sonunda bir aydınlık vardı, ben buna inanıyordum. Üst lige çıkmak kurtuluş için önemliydi. Şahıslar gelir geçer önemli olan kurumlardır. Hele bu Altay ise daha da önemlidir. Taraftarın bizi istifaya davet ettiği dönemde Yönetimden desteğimizi aldık. Çalıştığım dönemde işimize karışan olmadı. Olamazdı zaten buna izin vermem. Müdahale edildiğini hissettiğim anda o ortamın içinde bulunmam. Daha önce bulunmamıştım. Genel olarak baktığımızda doğru ve istenilen şeyler yapıldı. Tazminat maddesi yok ben Altay kulübüne tazminat maddesi yazamam. Bu takımın bundan sonrası olması gereken yer şampiyonluktur.”

TAŞDEMİR İDDİALI KONUŞTU

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 3’üncü sırada yer alan Altay’da teknik direktör Cüneyt Biçer’in yerine göreve getirilen yeni teknik patron İsmet Taşdemir, iddialı konuştu. Siyah-beyazlı kulübe şampiyonluk yaşatmak istediğini belirten Taşdemir, Altay’a geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Beklentilerin büyük olduğunun farkında olduklarını belirten Taşdemir, “Biz de aynı beklentideyiz. İyi bir takıma sahibiz. Zirvenin çok gerisinde değiliz. Kalan 2 maçı iyi geçirip, ikinci yarıda hedefe ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu. Ligde önceki sezon Kocaeli Birlikspor’la Play-Off çeyrek final heyecanı yaşayan, geçen sezon ise Ankaragücü’nü şampiyon yaparak TFF 1’inci Lig’e taşıyan Taşdemir, "İnşallah Altay’da da şampiyonluk yaşamak nasip olur. Burada iyi bir yönetim ve mutlu bir oyuncu grubu var. Sezon açısından yolu yarıladık sayılır. Başarılı olmak için çok sıkı çalışacağız. Bu ortam sayesinde başarı gelir. Devre arasında transfer yapmasak da kadromuz yeterli. Transfer yasağı kalkarsa aramıza 2 arkadaş katılabilir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.