TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bebekler için doğru yağlar

Aromaterapi eğitimleri veren Uzm. Eczacı Hülya Kayhan Eryılmaz, annelerin bebeklerinde doğru bitkisel yağları kullanması gerektiğini vurguladı

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 09:50
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bebekler için doğru yağlar

ASİYE ARSLAN

Aydın Eczacı Odası ve Çevreci Eczacılar Kooperatifi işbirliğinde Aydın Anemon Otel’de düzenlenen Aromaterapi Eğitimi düzenlendi. Eğitimi veren aromaterapi markası Art De Huile’nin kurucusu Uzm. Eczacı Hülya Kayhan Eryılmaz, aromaterapinin çok geniş kullanım sahası olduğunu söyledi. Çocukları bakterilerden, enfeksiyondan, şu an yaygın olarak görülen epidemik hastalıklardan korumada aromaterapi ürünlerini çok sık kullandıklarını anlatan Eryılmaz, “Bebekler ve küçük çocuklarda pişik ve gazın tedavisinde tıbbi yağlar kullanılıyor. Bu ürünlerin yatak yaralarında, yanıklarda çok güzel sonuçları var. Evde ilkyardım dolabında bulundurulması gereken yağlar var. Yanık oluştuğunda doğru dozda kullanılacak lavanta yağı yara oluşmasına engel olabilir” şeklinde konuştu.

Aromaterapi ürünlerinin çocuklarda ve bebeklerde, hangi yaş grubunda/ayda, hangi dozda verileceğinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, “Anneler doğru bitkisel yağ kullanmadıklarında bebeklerine zarar verebiliyorlar. Örneğin anneler gaz sancılarını önlemek için Acı Elma Yağını kullanıyorlar ancak yağın nelere sebep olabileceğini bilmiyorlar. Acı elma yağı içeriğinden ‘tuyon’ maddesinden dolayı çok dikkatli kullanılması gereken bir yağdır. Doğru olanı Salvia Sclarea adlı farklı bir adaçayı bitkisidir. Bu bitkinin yağını yine de çok çok az, bir iki damla oranında, bir sabit yağ ile karıştırılarak kullanmak gerekiyor” dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.