TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Baykuşlar çoğalsın”

İzmir’de vatandaşlar ESHOT’un gece seferleri olan Baykuş seferlerinin çoğaltılması ve kentin birçok noktasına taşınması için sosyal paylaşım ve farkındalık sitesi Change.org’da kampanya başlattı

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:51
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Baykuşlar çoğalsın”

EMİRCAN IŞILDAK

İzmirli vatandaşlar sosyal farkındalık sitesi Change.org’da bir kampanya başlatarak, İzmir Büyükşehir Belediyesinden kentin birçok noktasına gece otobüs seferi koymasını istedi. Mevcut durumda “Baykuş Seferi” olarak adlandırılan gece saat 24.00 sonrası seferlerin çoğaltılması gerektiğini site üzerinden dile getiren vatandaşlar konuyla ilgili imza toplamaya başladı. Görkem Gökbulut ismiyle başlatılan kampanya ile yetkililerden yardım isteniyor.

“OTOBÜSE İHTİYACIMIZ VAR”

Site üzerinden Görkem Gökbulut imzasıyla başlatılan kampanya metninde ise, “İzmir’in bazı bölgelerine saat 24.00’dan sonra hiçbir ulaşım aracı yok. Birçok insan bu durumdan dolayı mağdur bırakılıyor. Özellikle Yeşilyurt otobüsleri saat 20.36’dan sonra sonlandırılıyor. Konuyla ilgili hiçbir duyuru, uyarı, açıklama yapmayan ESHOT, yıllardır “Ulaşımı çözdük” gibi laflarla insanları daha çok sıkıntıya sokuyor. Belli başlı yerlere “Baykuş Seferleri” koyan ama diğer semtlere ulaşımı hala kolaylaştırmayan ESHOT’un artık saat 24.00’dan sonra diğer semtlere de otobüs koymasını istiyoruz. Tramvaydan çok otobüse ihtiyacımız var. Lütfen artık bu sorun çözülsün. Yıllardık bıktık ama İzmir Büyükşehir Belediyesi sesimizi hiç duymadı. Lütfen gereğinin yapılmasını istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

ESHOT’un baykuş tarifelerinde 5 hat bulunuyor. Seferlerde 910 numaralı Gaziemir-Konak, 920 numaralı Çiğli-Konak, 930 numaralı Bornova-Konak, 940 numaralı Buca-Konak ve 950 numaralı Narlıdere-Konak hatları bulunuyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.