TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Batıdan doğuya ziyaret

İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında batıdan doğuya gerçekleşen ziyaretlerde İstanbul’dan giden 174 öğrenci ve 21 görevli Şanlıurfa’da konuk edildi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2018 08:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Batıdan doğuya ziyaret

ADNAN AVUKA/MARDİN

Biz Anadoluyuz Projesi’nin Şanlıurfa Koordanitörülüğünü yapan İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Abdülkadir Aykut, Şanlurfa’dan İstanbul ve Trabzon’a gerçekleşen ziyaretlere Ramazan ayı ve ardından okulların tatile girmesi nedeniyle ara verdiklerini, şimdiye kadar 5805 öğrencinin Şanlıurfa’dan uçaklarla İstanbul ve Trabzon’a gönderildiğini söyledi.

UNUTULMAZ GÜNLER

Biz Anadoluyuz Projesi ile İstanbul Başakşehir, Ümraniye, Küçükçekmece ve Çekmeköy’den Şanlıurfa’ya gelen 174 öğrenci, Karaköprü Şehit Mustafa Direkli, Türk Telekom, Şerif Özden Başarı ve Hacı Abdurrahman Özdemir Orta Okulu öğrencilerinin evlerinde misafir olarak kaldılar. Şanlıurfa’da ilk kez tanıştıkları yaşıtlarıyla arkadaş olan, evlerinde üç gece kalan ve yepyeni dostluklar edinen öğrenciler, sabah kahvaltılarını ve akşam yemeklerini misafir oldukları evlerde ailelerle birlikte yediler. Öğrenciler, Şanlıurfa’nın tarihi, turistik yerlerinden Halilürrahman Gölü, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Hz. Eyyüp Peygamber Sabır Mağarası, Harran ören yerleri, Göbeklitepe, Turgut Özal Parkı, Cumhuriyet Parkı, SUKAY, Şanlıurfaspor Tesisleri, Tılfındır Tepesi, Çarşılar ve tarihi kültürel yerleri gezdiler. Harran gezisinde Harran Konteyner kendi de ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, savaştan kaçarak başka bir ülkede yaşamak durumunda kalan Suriyelilerin yaşantısına da şahit oldular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.