TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakanın sözü için kollar sıvandı

Başbakan Binali Yıldırım’ın mobilyacılara verdiği ihtisas sanayi sitesi için kolları sıvayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Mobilyacılar Odası’nı ziyaret etti

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2017 08:35
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başbakanın sözü için kollar sıvandı

NİHAT AK

Başbakan Binali Yıldırım’ın ardından İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD), Karabağlar Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nde AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu ağırladı. Başbakan Yıldırım’ın yeni ihtisas sanayi sitesi sözünü yerine getirmek için milletvekili ve belediye başkanları kolları sıvadı. Oda Başkan Vekili Faruk Özdağ ve esnaf Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu 2023 ihracat hedeflerine ulaşmak için yeni sanayi sitelerine olan ihtiyaçlarını vurguladı.

Bir hafta önce İzmir Mobilyacılar Odası’nın önderliğinde yüzlerce esnaf Başbakan Binali Yıldırım’ı Karabağlar Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nde ağırlamıştı. Öneri ve isteklerini içeren bir dosya ile sitenin temsili anahtarını veren Oda Başkanı Hasan Özkoparan, Başbakandan yeni sanayi sitesi sözünü koparmıştı. Başbakanın sözünü yerine getirmek için harekete geçen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten’i İZMOD, sanayi sitesinde ağırladı.

İZMİR’E YAKIŞMIYOR

Başbakan Binali Yıldırım’ın sözünün takipçisi olduklarını dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar ile Buca ilçeleri arasına sıkışıp kalan Mobilyacılar Sanayi Sitesi’nin Türkiye’nin üçüncü büyük ile İzmir’e yakışmadığını ifade etti. Kaya, “Mobilya üreticisinin iline ve bölgesine ekonomik katkılar sağlaması, ülkesinin ihracat hedeflerine ulaşması için ayağındaki prangaların kırılması gerekiyor. Bugün buradayız. Bir kez daha sanayi sitesinin içler acısı halini gördük. Partimizin belediye başkanlarının olduğu Menderes ve Torbalı ilçelerimizde mobilya ihtisas sanayi sitesi yapılması için çalışma başlattık. Uygun olan gereken en kısa süre içinde yapılacak. Mobilyacı esnafı hak ettiği yere ulaşacak” dedi. 600 dönümlük bir arazinin varlığını dile getiren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, bir kısmının sürekli sergi alanı bir kısmının mobilya showroom alanı olarak kullanılacağı büyük fabrikaların yapılabileceği bir alanın ilçesinde olduğunu ifade etti. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez sanayi gezisi sırasında ilçesinde uygun alanların bulunduğunu, mobilyacılara ev sahipliği yapmaktan mutlu olacaklarını söyledi.

KOORDİNATÖR İZMOD OLSUN

İZMOD Başkan Vekili Faruk Özdağ, Yönetim Kurulu Üyeleri, Oda Genel Sekreteri Ahmet Kayacan, Oda Eğitim Danışmanı Zafer Koç, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kadir Tezel, İzmir Ticaret Odası (İTO) Mobilya Meslek Gurubu Başkanı Erdal Durmuş, KONFED Yönetim Kurulu Üyesi Halil Bal ve sektörün önde gelen mobilyacıları İzmir Mobilyacılar Odası’nda gerçekleşen toplantıya katıldı. Oda Genel Sekreteri Kayacan Başbakan Binali Yıldırım’a verilen dosyanın bir sunumunu gerçekleştirdi. Yeni İhtisas Sanayi Sitelerine olan ihtiyacı dile getiren İZMOD Başkan Vekili Özdağ her mal indirme ve yükleme sırasında saatlerce yolları kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. İTO Grup Başkanı Durmuş, 8 dükkânı birleştirerek ticaret yapmaya çalıştıklarını bazı kurumlara bunu izah etmekte zorlandıklarını belirtti. EİB Yönetim Kurulu Üyesi Tezel, Amerika’yı yeniden keşfe gerek olmadığını dünyada çok modern sanayi sitelerinin oluğunu bunlardan birinin projesinin uygulanmasının sorunu çözeceğini vurguladı. Yeni ihtisas sanayi sitesi yapımının 1650 üyeli kamu kurumu niteliğindeki İzmir Mobilyacılar Odası’nın önderliğinde devam ettirilmesinin bazı fırsatçılara fırsat vermeyeceğine dikkat çeken esnaf, küçük esnafın büyütülmesine özen gösterilmesi ve finansman desteklerinin yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.