TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlıktan ÇEKOOP’a birincilik ödülü geldi

Çevreci Eczacılar Kooperatifi tarafından geliştirilen “İlaç Dedektifleri Projesi”ne Sağlık Bakanlığının düzenlediği Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması’ndan birincilik ödülü geldi

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 07:06
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlıktan ÇEKOOP’a birincilik ödülü geldi

MEHMET ŞERİF TOPRAK

Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışması’nda Çevreci Eczacılar Kooperatifi tarafından geliştirilen İlaç Dedektifleri Projesi’ne birincilik ödülü geldi.

ÇEKOOP, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı Proje Yarışmasında, Birincilik Ödülünü Ecz. Demet Toker liderliğinde yürütülen İlaç Dedektifleri Projesi ile aldı. 2014 yılından beri devam eden Projede, 12 saat drama ve iletişim eğitimi alan eczacılar 5 farklı ilde, toplamda 9000 ilköğretim öğrencisine “ilaç” eğitimi verildi. Proje kapsamında, öğrencilere, ilaçları eczane dışında herhangi bir yerden almamaları gerektiği; komşu, tanıdık, gazete, televizyon vb. kişi ve araçların önerisiyle ilaç kullanmamaları, doktor muayenesi ve eczacı danışmanlığı ilaç kullanmalarının önemi, miadı dolan ilaçların kullanılmasının veya çevreye atılmasının yol açabileceği zararlar, bu tür atık ilaçların çöpe atmak yerine ÇEKOOP üyesi eczanelere getirilmesi ve çevresinde bu yanlışları yapan kişiler varsa uyarmaları gerektiği anlatıldı. ÇEKOOP’un İlaç Dedektifleri Projesi’nin devam edeceği ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.