TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Babasından aldığı geleneği sürdürüyor

52 senedir Basmane bölgesinde makine ustalığı yapan Yaşar Ömür Pasoğlu, konfeksiyon sektörünün gelişmesi ile eski model dikiş makinelerine kimsenin ilgi göstermediğini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 07:38
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Babasından aldığı geleneği sürdürüyor

ONURHAN ALPAGUT-ÖZEL HABER

Konak’ın Basmane semtinde 3 kuşaktır dikiş makinesi tamiri ile uğraşan Yaşar Ömür Pasoğlu, konfeksiyon sektörünün gelişmesi ile işlerinin azaldığını, artık bu tür makinelere kimsenin ilgi göstermediğini söyledi.

Pasoğlu, Basmane'nin eski canlı günlerini aradığını belirterek, “Buralar eskiden, çok canlıydı. Arkası Yoğurtçular olarak tabir edilirdi. Yahudiler yaşardı. Sokaklar pür neşeydi. Gençler karpuz çekirdeği çıtlardı. Şimdinin Kordon boyu gibiydi. Onlar gitti. Sonra Romanlar geldi. En son Suriyeliler geldi. Şimdi onların esiriyiz" dedi.

DİKİŞ MAKİNESİ KULLANILMIYOR

Mesleğinin ilk yıllarında dikiş makinesi alım-satımı ile uğraştığını kaydeden Pasoğlu, “Şimdi bu makinelerin tamiratını yapıyorum. Baba mesleğim. 52 yıldır buradayım. İlkokul öğrenim hayatımı sonlandırmamın ardından babamın etkisi ile bu işe yöneldim. Babamı da sayarsam 130 yıldır bu dükkan var. Konfeksiyon çıktığından beri bu işlere rağbet kalmadı. Evdeki kızlarımızda zaten bu işlerle uğraşmıyor. Artık kimse evde dikiş dikmesini bilmiyor" şeklinde konuştu.

BASMANEYE GELMEKTEN ÇEKİNİYORLAR

Basmane bölgesinin eskiden çok hareketli ve canlı olduğunu belirten Pasoğlu, “Arkası Yoğurtçular olarak tabir edilirdi. Yahudiler yaşardı. Sokaklar pür neşeydi. Gençler karpuz çekirdeği çıtlardı. Şimdinin Kordonboyu gibiydi. Şimdi onlar gitti. Sonra Romanlar geldi. En son Suriyeliler geldi. Şimdi onların esiriyiz. İnsanlar Basmane’ye girmekten çekinir hale geldi" diye konuştu.

YERLİ ESNAF KALMADI

Bölgede yerli esnaf kalmadığına da dikkat çeken Pasoğlu, “Maalesef Suriyelilerin gelmesi ile yerli esnafımız kalmadı. Buraya kendini bilen hiçbir vatandaş gelmiyor. Nerede o eski Basmane. Şimdi yerinde yeller esiyor" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.