TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başbakan Yıldırım’dan ekonomi açıklaması

Ekonomide yaşanan son olayları değerlendiren Başbakan Yıldırım, “Kurdaki dalgalanma, seçim öncesi birtakım manipülasyonların sonucudur” dedi. Başbakan ayrıca Alaçatı’da yapılacak havalimanının adının “Ekrem Pakdemirli Havalimanı” olacağını açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 09:14
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başbakan Yıldırım’dan ekonomi açıklaması

E. ÇAĞLA GENİŞ

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne katılacak siyasi partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. AK Parti’nin listesinde, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı. Yeniden İzmir’den milletvekili adayı olan Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de AK Parti birinci ve ikinci bölgede milletvekilliğine aday gösterilen 28 ismi tanıttı. Kaya Termal Otel’de düzenlenen toplantıya; milletvekili adayları, mevcut milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meslek odası başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ekonomide yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, “Bugünlerde Türkiye ekonomisi üzerinde ne yazık ki bazı dedikodular, yalan yanlış hesaplarla, iddialarla, vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ekonomimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var. Ama içerdeki işbirlikçileri şunu bilsinler ki; 2008’de, 2009’da başlayan küresel kriz nasıl Türkiye’yi teğet geçtiyse bugünlerde Amerika’da meydana gelen olayların bizim ekonomimizi de etkilediği malum ancak ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir. Dolayısıyla bu krizler bizim alışık olduğumuz krizlerdir. Kurdaki dalgalanma, seçim öncesi birtakım manipülasyonların sonucudur. Kaynağının nereden geldiğini biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yolun içine girerlerse girsinler başaramayacaksınız. Geçmişte de başaramadınız şimdi de. Hükümetimiz aldığı tedbirlerle, yasalarla, reformlarla Türkiye; büyüme ve kalkınma yönünde emin adımlarla yürüyor” ifadelerini kullandı.

İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Salondaki kalabalığın alkışları eşliğinde sahneye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Güçlü meclis, hükümet ve Türkiye diyerek durmak yok yola devam dediğinizi duyuyorum. İzmirlilerin yaparsa yine AK Parti yapar diyerek, 24 Haziran sabahını iple çektiğini hissediyorum. Yüreğinizdeki coşku hep böyle olsun, hiç eksilmesin. İzmir, Ege’nin incisi Türkiye’nin gözbebeğidir. İzmir’i ihmal eden Türkiye’yi ihmal etmiş olur. İzmir’i Türkiye’nin kalkınmasının öncü olan bir şehir olarak gördük, çalıştık. İzmir hak ettiği yerde değil ama mutlaka hak ettiği yere gelecek. Bundan değerli İzmirlilerin emin olmasını istiyorum. Biliyorsunuz bizim sloganımız ne? Durmak yok yola devam. Durursak sadece sözümüzde dururuz. Biz buralara bugünlere boş vaatlerle gelmedik. Biz buraya samimiyetle çalışarak üreterek milletimizin gönlüne girerek geldik. Aziz milletimizin değerli İzmirlilerin bugüne kadar başını öne eğdirmedik yüzünü kara çıkarmadık. Allah’ın izniyle bundan sonra da çıkarmayacağız.”

BİR BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDIK

Önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 24 Haziran’da seçimlere katılacak 600 milletvekili adayının tanıtımını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Bugün de AK Parti İzmir adayları olarak buradayız. Genç, dinamik ve çalışkan adaylarımız… Bu ekiple biz İzmir’i şaha kaldırırız. İzmir’e aşkla, sevdayla, coşkuyla ve heyecanla hizmet edecek adaylar olarak huzurunuzdayız. İzmir’in sorunlarını takip edecek çözüm için çalışacak bir ekibimiz var. Biz hiçbir namerdin önünde eğilmeyiz, sadece rabbimizin önünde eğiliriz. AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderidir. AK Parti adaleti, kalkınmayı, özgürlüğü, huzuru ve kardeşliği vazgeçilmez değerler olarak kabul eder. Bu nedenle yüce milletimiz 16 yıldır Türkiye’yi yönetme sorumluluğunu AK Parti’ye vermektedir. Milletimiz bize hep destek oldu. Bizler de liderimizle 16 yılı projeyle hizmetle dolu dolu geçirdik. Dünyada örneği çok az görülen bir başarı öyküsü yazdık. Hem halkımızın güvenini kazandık hem de ekonomik siyasi istikrarı sağlayarak bu başarılara ulaştık. Sorunlarımızı torunlara havale etmedik. Aziz milletimize tutamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getirdik. Sizlere karşı sorumlu olduğum İzmir’e karşı her zaman dürüst ve samimi oldum” şeklinde konuştu.

40 MİLYON TURİST AĞIRLAYACAĞIZ

Terör eylemlerine, darbe kalkışmalara, vesayet odaklarına, finansal saldırılara rağmen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği 100. yıl hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini kaydeden Başbakan Yıldırım, “Çünkü arkamızda milletimizin ve İzmir’in desteğini hissediyoruz. Bu başarı sizlerin başarısıdır. Bu başarı Türkiye’nin başarısıdır. İzmirliler merkez bankamız ekonomi koordinasyon kurulumuz, ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını uyum içerisinde sürdürüyor. Bugünlerde Türkiye ekonomisi üzerinde ne yazık ki bazı dedikodular, yalan yanlış hesaplarla, iddialarla, vatandaşlarımızın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Ekonomimiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var. Ama içerdeki işbirlikçileri şunu bilsinler ki; 2008’de, 2009’da başlayan küresel kriz nasıl Türkiye’yi teğet geçtiyse bugünlerde Amerika’da meydana gelen olayların bizim ekonomimizi de etkilediği malum ancak ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir. Dolayısıyla bu krizler bizim alışık olduğumuz krizlerdir. Kurdaki dalgalanma, seçim öncesi birtakım manipülasyonların sonucudur. Kaynağının nereden geldiğini biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi yolun içine girerlerse girsinler başaramayacaksınız. Geçmişte de başaramadınız şimdi de. Hükümetimiz aldığı tedbirlerle, yasalarla, reformlarla Türkiye; büyüme ve kalkınma yönünde emin adımlarla yürüyor. Sanayide, ihracatta, turizmde rekorlar kırmaya devam ediyoruz. Bu senenin ilk 4 ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı misafir geçen seneye göre yüzde 50 artarak 8 milyon oldu. Yılsonu itibariyle 40 milyon turisti Türkiye’de ağırlayacağız. İşte güven ve istikrarın adı Türkiye’dir” dedi.

TÜRKİYE’NİN FARKI BU

Türkiye’de ekonomi iyiye gitmiyor diyenlere yanıt veren Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Soruyorum gitmiyorsa niye Türkiye’nin bilinen bankalarında birine 3 milyar 200 milyon dolar ödeyerek birisi geliyor yatırım yapıyor. Küresel yatırımcı nereye yatırım yapacağını çok iyi biliyor. Türkiye, cazibe merkezi ve güvenli liman olmaya devam ediyor. Dünyada son 10 yılda yapılan 10 tane büyük proje var. 6 tanesi Türkiye’de yapılmış. İşte Türkiye’nin farkı bu. Dünyanın en büyük havalimanını yapan Türkiye’dir. İzmir İstanbul otoyolunu yapan Osmangazi Köprüsü’nü de yapan Türkiye’dir, inşallah seneye İzmir-İstanbul otoyolu bitecek. İzmir ve İstanbul arası 2 saat 50 dakikaya düşecek işte çağdaşlık bu. Önümüzdeki ay 15’inden önce Sabuncubeli Tünelleri’ni de açıyoruz ve Manisa-İzmir’i birleştiriyoruz. Dünyanın 17. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olmayı sürdürüyoruz. Geçtiğimiz sene dünyada büyümede 1 numarada olduk. Oynanan küçük oyunlar asla sonuç vermez. Türkiye 16 yıl boyunca her yıl ortalama 5,8 oranında büyüdü. 2002’de 36 milyar olan ihracat geçen sene 157 milyarı aştı. Nisan ayının sonunda 160 milyar doları geçiyor. Bunları yaparken bir tarafta ülkemizin altyapısını güçlendiriyoruz. Devlet ve özel sektör yatırım tutarı 1 trilyonu aştı. Bu rakam 2002’ye göre 4 kat artış anlamına geliyor.”

İSTEMEZÜKÇÜLER KARŞIMIZA ÇIKTI

İzmir’in Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, “Her türlü hizmeti hak ediyor. İzmir; emeğin şehri, alın terinin şehri, akıl terinin şehri… Her alanda geliştirmek için gece gündüz çalıştık çalışmaya devam edeceğiz. İzmir’de 15 yılda 400 km bölünmüş yolun üzerine 425 km daha bölünmüş yol yaptık. O korkunç Sabuncubeli Tüneli, seyahatin konforun üst düzey olduğu bir yol haline geliyor. Ankara İzmir yüksek hızlı tren projesinde uşağa kadar geldik. Manisa ve sonra İzmir. Su ihtiyacını karşılamak için 28 baraj 8 gölet inşa ettik. 14 barajın da yapımı devam ediyor. Efes’i denizle birleştiriyoruz. Spor alanında İzmir’i ihmal etmiyoruz. Alsancak Stadı’na başladık yapılıyor. Göztepe Stadı’na başladık yapılıyor. Ama Karşıyaka’ya başladık ‘istemezükçü’ler karşımıza çıktı. Onlar yüzünden statta ilerlemeyi sağlayamadık. Alpay’ı getirdik İzmir’in çocuğu olarak. Bundan sonra bu projeleri Alpay takip edecek. İzmir her şeyin en güzeline layık” ifadelerini kullandı.

ADNAN MENDERES’E İKİNCİ PİST MÜJDESİ

Adnan Menderes Havalimanı için 2. pist müjdesi veren Başbakan Yıldırım, “Büyük düşüneceğiz, büyük projeler yapmaya devam edeceğiz. Kemalpaşa Lojistik Köyü’nün de üst yapısını yakın zamanda ihaleye çıkacağız. İzmir havaalanının eski halini hatırlıyorsunuz. Terminalinde yürürken başınız tavana değiyordu baraka gibiydi. Şimdi Türkiye’nin en güzel terminali İzmir Adnan Menderes’indir. Sadece İstanbul’dan İzmir’e 1 günde 103 uçuş var. Ankara’ya 9-10 uçuş var. Artık havaalanı yetmiyor onun için konuştuk. 2. pist için fizibilite çalışmalarını başlatıyoruz. Biliyorsunuz Alaçatı’ya yeni bir havalimanı yapacağız dedik ihalesini yaptık çalışmalar başlıyor iki yıl içinde açıyoruz. Adını da koyduk. Ekrem Pakdemirli Havalimanı. Türkiye önemli bir kararın arifesindedir. 24 Haziran seçimleri cumhuriyet tarihimiz için çok önemli bir değişimin seçimi olacak. Daha istikrarlı daha güçlü adil bir Türkiye hedefimizi inşallah 2023 ve 2053’e giderken inşa etmenin başlangıcını yapıyoruz. İnanıyorum ki herkes taşıdığımız emanetin hakkını vererek adlarını tarihe altın harflerle yazdıracaksınız. Erdem irade cesaret ile Türkiye’yi İzmir’i şaha kaldırmaya hazır mıyız? Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı tekrar seçmeye var mısınız? 24 Haziran’da yeni bir destan yazacak mıyız?” açıklamasında bulundu.

“HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, “İzmir için hep güzel şeyler söyleniştir. Biz istiyoruz ki İzmir’de binlerce yıldır olduğu gibi herkes kendi kimliği ile kendi gelenekleri ve kültürüyle özgürce yaşamını devam ettirsin. Fikirler özgürce ifade edilsin. Farklılıklar bir zenginlik vesilesi olarak görülsün. İzmir, özgürlük ortamı ile örnek olmaya devam eden bir kent olsun. Yasaklar ve kısıtlamalar olmasın. Hiç kimse kimseden korkmasın, tedirgin olmasın. İzmir, yılardır yerel yöneticiler gerekli adımları atmadığı için ihmal edildi. İzmirliler mağdur edildi, hizmet alamadı. İzmir’in acilen sıçramaya ve ciddi hamlelere ihtiyaç var. İzmir’i bu noktaya ulaştıracak vizyona sahip adaylarımızı şimdi sizlere tanıtacağız. Artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Spor Toto 1. Lig’e yükselen Altay Spor Kulübü, şampiyonluk kupasını Başbakan Binali Yıldırım’a takdim etti. Başbakan Yıldırım, aday tanıtım toplantısının ardından sivil toplum kuruluşlarına verilen iftar programına katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.