TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başarılı Türkler geri geliyor

Yaşar Üniversitesinin nitelikli beyin göçünü tersine çevirme politikası sayesinde, yurt içi ve yurt dışında görev yapmış akademisyenler kentin uzman akademik kadrosunu daha da güçlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:03
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başarılı Türkler geri geliyor

Stanford, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Carnegie Mellon, Houston, Greenwich gibi dünyanın prestijli üniversitelerinde çalışmış, doktora derecelerini almış ve uluslararası ödüller kazanmış olan pek çok akademisyen yeni akademik yılda Yaşar Üniversitesinde ders vermeye başladı. Alanlarında etkin isimlerle çalışma fırsatı yakalayacak olan öğrenciler böylece yabancı dil, fen, teknoloji ve sosyal bilimler alanlarında uluslararası düzeyde donanım sahibi olmanın avantajını yakalayacaklar. 1950-2000 yılları arasındaki 50 yıllık süreçte Türkiye’den yurtdışına yaşanan beyin göçünün, yükseköğretimdeki yapısal değişiklikler ve vakıf üniversitelerinde yaşanan gelişimlerle artık tersine döndüğünü ifade eden Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemali Dinçer, “Bu değişim özellikle genç akademisyenler için 2000 yılından sonra ülkemizde bir cazibe merkezi yaratılmasını sağladı. Birçok genç insanın Türkiye’ye dönüş sayısı ve hızını arttırdı. Bu kurumlarda sağlanan daha geniş maddi ve akademik kaynaklar nitelikli ‘beyin göçünü’ tersine çevirmede başarılı oldu. Her yıl, dünyada yaşanan genel küresel ekonomik krizin ve diğer sosyal-siyasal gelişmelerin de etkileriyle, daha fazla nitelikli insan gücü Türkiye’de kariyerlerini sürdürme eğilimi gösterdiler. Bu değişim ve eğilimlerin etkileri Yaşar Üniversitesinin akademik faaliyetlerinde, öğretim ile araştırma kalitesinin nesnel anlamda artması, dünyanın farklı coğrafyalarından bilim insanlarının, kaliteli bilim iddialarını sürdürebilmek için üniversitemizde çalışmayı tercih etmesini sağladı” dedi.

İZMİR’E GÜÇ VEREN KADRO

Avrupa Birliği, Kalkınma Bakanlığı ve özel kuruluşlar için projelere imza atan, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) Teşvik Ödüllü Prof.Dr. Mehmet Ufuk Çağlayan, Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde görev almaya başladı. Doktorasını Houston Üniversitesinde tamamlayan, TÜBİTAK projelerine imza atan ve ABD’nin araştırma kuruluşu Structural Stability Research Council’den araştırma ödülüne sahip Prof.Dr. Oğuz Özgür Eğilmez ile doktorasını Greenwich Üniversitesinde tamamlayan ve İngiliz Araştırma Konseyi & Avrupa Birliği Hibesinden ödüllü Yrd.Doç.Dr. Gökhan Kılıç, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde çalışmalarına başladı. Doktorasını Stanford Üniversitesinde tamamlayan ve ABD’nin seçkin Ulusal Bilim Vakfı Kariyer Ödüllü Dr. Volkan Rodoplu ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde çalışmalarını sürdürecek. Doktorasını Carnegie Mellon Üniversitesinde tamamlayan Dr. Orkun Karabaşoğlu Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, yine doktoralarını İtalya’nın Trento Üniversitesinde tamamlayan Yrd.Doç.Dr. Umut Avcı ile Fransa’nın Paul Sabatier Toulouse Üniversitesinde tamamlayan Yrd.Doç.Dr. Damla Oğuz ise Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde görev almaya başladı. Cambridge Üniversitesinde doktorasını tamamlayan Dr. Elif Çetin Sosyoloji Bölümü’nde; Boğaziçi Üniversitesinde doktorasını tamamlayan Yrd.Doç. Mehmet Oğuz Karahan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü’nde; doktoralarını Stony Brook Üniversitesinde tamamlayan Dr. Evren Akaltun Akan ile Nottingham Üniversitesinde tamamlayan Dr. Jason Mark Ward İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde göreve başladılar. Ayrıca ODTܒde Rektör Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı gibi görevlerde bulunan bilim dünyasının saygın isimlerinden Prof.Dr. Cengiz Erol da Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü kadrosuna dahil oldu. (İHA/İZMİR)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.