TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azimleriyle seslerini dünyaya duyurdular 

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Karabalı Köyü’nde kas erimesi hastalığı nedeniyle hayatlarını tekerlekli sandalyeye bağlı sürdüren Kazım ve Gülcan Kasımoğulları kardeşler, internet üzerinden kurdukları ‘Radyo Karabalı’ ile hayata bağlanarak seslerini dünyaya duyuruyorlar

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 07:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Azimleriyle seslerini dünyaya duyurdular 

HAYATA TUTUNDULAR

Tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde hayatlarını sürdüren 37 yaşındaki Kazım ve 28 yaşındaki Gülcan kardeşler, hayata küsmek yerine internet üzerinden kurdukları ‘Radyo Karabalı’ ile evlerinin bir odasında yayın yaparak yaşama olan bağlılıklarını gösteriyorlar. Engelli olan diğer vatandaşların kendilerini örnek alması gerektiğini de belirten Kasımoğulları kardeşler, ‘başaramazsınız’ diyenlere rağmen küçük bir odada büyük başarılara imza atarak azimleriyle dünyaya seslerini duyurduklarını söylediler.

2005 yılında ilk önce ‘Karabalı’nın Radyosu’ olarak yayın yaptıklarını belirten Kazım Kasımoğulları, dinleyici kapasitelerinin artmasının ardından ‘Radyo Karabalı’ olarak isim değişikliğine giderek lisanslı bir şekilde yayın hayatlarına devam ettiklerini dile getirdi. Her gün saat 10.30’dan 19.30’a kadar gelen isteklere cevap verdiğini söyleyen Kasımoğulları, radyonun kendilerini hayata bağladığını ve dinleyicilerden övgüler aldıklarını belirtti.

Kendisi gibi kardeşinin de engellinin bulunduğunu hatırlatan Kasımoğulları, “Ben sadece bilgisayar mouse kullanabiliyorum. Kardeşimin klavyesi çok iyidir. O da gelen isteklere hemen karşılık vererek bana çok yardımcı oluyor. Ben doğuştan engelliyim, motor neron diye kas erimesi hastalığım var. Kardeşimle hastalığımızı da fazla takmıyoruz. Kendimizi işimize veriyoruz, eğlenmeye bakıyoruz. Hastalığımızı o kadar düşünseydik zaten bu durumda olmazdık” dedi. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.