TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ay yıldızlı kolye ile gözünü çıkardılar

İzmir’de, otobüs durağında bekleyen Yunus Tuaç ve Anıl Kurt’tan sigara isteyen 2 şahıs daha sonra iddiaya göre ay yıldızlı kolyeyi bahane ederek saldırdı. Olayı soruşturan savcı, iddianamede kolyeyi silah olarak sayarken, her iki tarafa da ‘karşılıklı hakaret’ suçundan dava açtı

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 07:01
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ay yıldızlı kolye ile gözünü çıkardılar

İzmir’in Konak İlçesi’nde, otobüs durağında bekleyen Yunus Tuaç ve Anıl Kurt’tan sigara isteyen 2 şahıs daha sonra iddiaya göre ay yıldızlı kolyeyi bahane ederek saldırdı. Saldırganlardan biri Tuaç’ın boynundaki kolyeyi koparıp gözüne sapladı. Olayı soruşturan savcı, hazırladığı iddianamede kolyeyi silah olarak sayarken, her iki tarafa da ‘karşılıklı hakaret’, ‘basit yaralama’ ve ‘yaralama’ suçundan dava açtı. Tuaç’ın avukatı Hasan Bülent Güvençalan, dosyanın hazırlık safhasında büyük bir eksikliğin olduğunu ileri sürerek, “Savcılık aşamasındayken olayın bir terör suçu kapsamına girdiği ne yazık ki göz önüne alınmamış, bu bakımdan hiç değerlendirme yapılmamıştır” dedi.

TARTIŞMA KAVGAYA DÖNDÜ

Davaya konu olay, 12 Nisan 2015 tarihinde, Halkapınar otobüs duraklarında meydana geldi. Olayı soruşturan cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianameye göre arkadaş olan Yunus Tuaç (22) ve Anıl Kurt (24) otobüs durağında otobüs beklerken yanlarına gelen Muhammet İ. (24) ile arkadaşı Haluk D. (24), Tuaç ve Kurt’tan sigara istedi. Sigaralarının kalmadığını belirten Yunus Tuaç ve Anıl Kurt ile sigara isteyen Muhammet İ. ve Haluk D. tartışmaya başladı. Tartışma büyüyerek kavgaya döndü. Yunus Tuaç’ın boynunda olan ay yıldızlı kolyeyi koparan Haluk D., Tuaç’ın gözüne soktu. Orada bulunan otobüs şoförlerinin araya girmesi ile kavga ayrıldı. Savcı hazırladığı iddianamede kolyenin silah olarak kullandığını belirtirken, karşılıklı birbirlerini darp eden 2 grup arkadaşa; ‘karşılıklı hakaret’, ‘basit yaralama’ ve ‘yaralama’ suçundan dava açtı. Dava, İzmir 15 Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılıp görülmeye başlandı.

KAVGA ANI

Arkadaşı ile birlikte durakta otobüs beklediğini belirten Yunus Tuaç, “O sırada tanımadığımız iki kişi geldi. Ben durakta oturuyorum, telefonumla oyalanıyordum. Arkadaşım ayaktaydı ona yaklaştılar, dediler ki ‘bir sigara alabilir miyim?’ Arkadaşım ‘yok kullanmıyorum’ dedi. Bunlar gitti, uzaklaştı. Sonra biri geldi bana bakmaya başladı. Ben arkadaşımla göz göze geldim, sonra boynumdaki ay yıldız kolyeyi göstererek ‘çıkar lan onu’ dedi. Sonra ‘bütün Türkleri şöyle yapacağız’ diye hakaret ederek Türk milletine küfür etmeye başladı. O sıra kolyeye doğru elini uzattı, kolyeyi kopardı. Arkadaş da yanımdaydı, o ittirdi ilk önce, o sıra arbede başladı. Ondan sonra ben anlamadım ne olduğunu, bir şeyin gözüme saplandığını fark ettim. Sonra bir 5 dakika daha böyle devam ettik. Ondan sonra iyice ben halsizleştim. Arkadaşım geldi yanıma ne oldu diye derken o sıra beni sırtlar gibi tuttu. Ege Üniversitesine kaldırdılar. Orada stajyer doktorlardan biri, ‘bu göz artık tedavi edemeyeceğimiz boyuta gelmiş, bu gözü alacağız’ dediler” dedi.

ASKERDE ÇÜRÜK ALDI

Olaydan yaklaşık 6 ay sonra askere gittiğini belirten Yunus Tuaç, “Sivas’ ta komutanlarımın gözümü fark etmesi üzerine Ankara Gülhane Tıp Akademisine gönderdiler. Oradan Amasya Merzifon’a gönderdiler. Merzifon’dan sonra, sağ gözümün görmemesi sebebiyle çürük verdiler. Askerliğim 1 ayda bitti. Tekrar Ege Üniversitesi Hastanesine döndüm, orada hocayla konuştum. Hoca, ‘bu göz için artık yapacak bir şeyimiz yok. Bu gözü kurtaramayız’ dedi. O sıra protez düşünürsen yardımcı olabilirim dediler. 3 ay sonraya randevu verdiler, 3 ay sonra gittiğimde 4 - 5 gün hastanede yattım. Sağ gözümü tamamen alıp içeriye plastik bir parça yerleştirdiler. Oradan çıktığımda tekrardan gidip protez göz yaptırdım” diye konuştu.

TERÖR SUÇU

Dosyanın hazırlık safhasından büyük bir eksikliğin olduğunu belirten Yunus Tuaç’ın avukatı Hasan Bülent Güvençalan, “Savcılık aşamasındayken olayın bir terör suçu kapsamına girdiği ne yazık ki göz önüne alınmamış, bu bakımdan hiç değerlendirme yapılmamıştır. Sanıkların Facebook sayfaları, terör örgütünün övücü yazılarla, resimlerle dolu. Bu konuda biz mahkemede gerekli taleplerimizde bulunduk. Olayın terör suçu kapsamına girdiğini, bu fiili işleyen kişilerin terör örgütü üyesi olduklarını, eylem sırasında bir terör örgütünün ismini kullanarak kişiler üstünde baskı ve terör oluşturmaya çalıştıklarını, aynı zamanda kendi etnik kimliklerini de ön plana çıkararak bu sayede de karşı taraf üzerinde baskı kurmak istediklerini çok açık olarak belirttik. Mahkeme de bu sırada karar aşamasındadır. Talebimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı. (İHA/İZMİR)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.