TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atıklar en iyi şekilde değerlendirilecek

Karşıyaka ve Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu son yılların en önemli sorunlarından biri olan “Geri dönüşüm” sorununu dile getirmek için projeye ortak olan diğer ülkelerle işbirliği yaparak “Got Pollutıon? Be The Solutıon! Recycle” adlı bir Erasmus+ projesini yürütüyor

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 07:39
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Atıklar en iyi şekilde değerlendirilecek

NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER

Portekiz, Makedonya, İtalya ve Polonya’nın ortak katılımıyla gerçekleştirilen “Got Pollutıon? Be The Solutıon! Recycle” isimli Erasmus + projesi, okullarda ve çevredeki atıkları dönüştürerek tekrar kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

Hızlı artan nüfusun doğal kaynakların hızla tükenmesine zemin hazırlarken üretilen atık miktarını da artırdığını ifade eden Karşıyaka Ortaokulu Müdürü Ali Bilgiç, “Bu proje ile atık miktarını azaltmak için gerekli bilinci oluşturmayı hedefliyoruz. Günlük hayatımızda tüketimlerimiz sonucunda ortaya pek çok çöp çeşidi çıkıyor. Bazen okul alanı içinde, bazen yol kenarlarında bazen de kaldırımlarda gördüğümüz bu çöpler hem insan sağlığını hem de doğal dengeyi tehdit etmekte. Bu projemiz işte bu sorunu azaltmak ve yeni çözüm yolları geliştirmek için oluşturuldu” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜM

Karşıyaka Ortaokulu koordinatörlüğünde yürütülen projenin Türkiye ayağını “Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu” ile birlikte yürüttüklerini açıklayan Bilgiç, “Bu projede Portekiz, Makedonya, İtalya ve Polonya’dan birer okul iki yıl boyunca projeye katılacak. Yürütülecek proje için öncelikle Makedonya’nın Üsküp şehrinde ortak ülkeler bir araya gelerek yapılacak etkinlikleri planladı. Sonrasında ise Sicilya’da öğrenci ve öğretmenler toplanarak planlanan etkinlikleri uygulamaya geçirdiler. Proje daha sonra yapılacak diğer ziyaretlerle de devam edecek. Bu çalışmaya ortak olan ülkeler 2018 Mart ayında İzmir’e gelerek atık ürünlerin nasıl en iyi şekilde değerlendirebileceğine dikkat çekecek” açıklamasını yaptı.

AKRAN ZORBALIĞI

2016-2018 yılları arasında Hırvatistan koordinatörlüğünde hayata geçirilen ‘Akran Zorbalığı’ projesine de katılım gösteren Karşıyaka Ortaokulu, aynı zamanda okullarda yaşanan akran baskısı ve zorbalığına karşı mücadele veriyor. Akran baskısı ve zorbalığına maruz kalan öğrencilerin içlerine kapanması ile birlikte gelen okulda ve sosyal yaşamlarındaki olumsuz sonuçları engellemeye çalışan ortak okullar, tüm öğrencilere eşit ve kaliteli bir eğitim verebilmek için uygun şartları sağlamaya çalışıyor. 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.