TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Artçılar küçülerek sürecek”

Deprem Uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Artçı depremler küçülerek sürecektir. Bu koşullarda daha büyük bir depremin olması benim için şaşırtıcı olur. Bu olasılık yüzde 20’nin altındadır” dedi

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 08:42
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
“Artçılar küçülerek sürecek”

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir ve Manisa’da son günlerde artan deprem olayları halkı tedirgin ediyor. Şimdiye kadar depremlerde can kaybının olmaması ise sevindirici. Uzmanlar bölgedeki depremlerin 1 ay kadar devam edebileceğini belirtiyor. Deprem Uzmanı Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir'de Karaburun açıklarında meydana gelen 5.0 ve Manisa merkezli 4.1 şiddetindeki sarsıntıların ardından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, bundan sonra şiddetli bir depremin yaşanma ihtimalinin yüzde 20’ye düştüğünü ancak artçı sarsıntıların küçülerek devam edeceğini kaydetti.

KORKMAYIN!

Ercan, “6,3’lük Midilli-Karaburun depreminden sonra geçen cumartesi 5,3’lük bir artçı deprem olmuştu. Dün sabah 05.48’de 15 km odak derinliğinde olan artçı deprem ise 5,0 büyüklüğünde, yine korku saçtı. Deprem 6 saniye sürdü. İzmir ile adalarda ve Menemen’de çok duyuldu. 10.56’da ise bu kez Manisa içinde 10-11 km derinde 4,1 büyüklüğünde bir küçük deprem oldu. Önceden olan Manisa depreminin de henüz gerginliği tam sönmemişti. Manisa depremi onun artçısı olabilir. Ne var ki, Midilli kırığını güney-doğuya uzanımı Yeni Foça, Aliağa üzerinden Yamanlar Dağı kuzeyinden Manisa’ya, Gediz çukuruna doğrudur. Bu durum, gelecekte bu aralığın gerilme durumunun önem kazanacağını göstermektedir. Genel izlenimim odur ki, Midilli depremi son kükreyişlerini yapmaktadır. Artçı depremler küçülerek sürecektir. Bu koşullarda daha büyük bir depremin olması benim için şaşırtıcı olur. Bu olasılık yüzde 20’nin altındadır. Egeliler, bayramınızı mutluluk içinde geçirin, dostlarınızla kucaklaşın, bol bol gülün, depremi unutun. Korkmayın! Bakın ben de İzmir’deyim, ata ocağımızda” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.