TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ara öğünlerdeki risk!

Beslenme Uzmanı Dr. Gökalp Müstecaplıoğlu sağlıklı beslenme ve zayıflayabilmek için günde üç ana öğün yemek yemenin yeterli olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2018 07:08
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ara öğünlerdeki risk!

ONURHAN ALPAGUT

Günümüzde diyet programlarında ara öğünlerin sık sık gündeme gelmesiyle ilgili konuşan Doktor Gökalp Müstecaplıoğlu kiloyu oluşturan malzemenin kemikler, kaslar, bağ dokuları, iç organlar, yağlar ve su olduğunu, ancak bu malzemelerden sadece bedensel yağın, bizi hasta ettiğini, hipertansiyon, kalp, diyabet gibi önemli hastalıklara neden olduğunu belirttikten sonra, sadece bedensel yağ oranını azaltarak zayıflamanın doğru olduğunu savundu.

METABOLİZMAYI BOZUYOR

Beslenmede doğru bildiğimiz bir dizi yanlıştan birinin de ara öğün kullanma konusu olduğunun altını çizen Müstecaplıoğlu, “Ara öğünler aslında bizi zayıflatmaya çalışırken, aynı anda insülin hormonunun salgılanmasını artırarak bize zarar vermektedirler. İnsülin fazla salgılandığı zaman vücudumuza ‘yağlarını koru ve fazladan enerji varsa onları yağa çevir’ mesajı veren bir hormondur. Bu da zayıflamaya çalışırken aslen metabolizmamızın bozulması demektir. Önemli olan kilo kaybı değildir, önemli olan yağdan kaybederek zayıflamış bir bedene sahip olmaktır” şeklinde konuştu.

ÜÇ ÖĞÜN YETERLİ

“İnsanoğlu milyonlarca yıl iki ya da üç öğün beslenerek bugünlere gelmiştir. Karaciğerimiz, safra kesemiz, pankreasımız bizim milyonlarca yıl iki ya da üç öğün beslenme üzerine evrimleşmiştir. Dolayısıyla biz istiyoruz diye pankreasın, safra kesesinin, karaciğerin ve diğer organlarımızın çalışma düzeni değişmeyecektir. Ara öğünler bu düzene aykırı bir beslenme modelidir. Bir sonuç olarak söylersek bugün üç öğün beslenme modeli metabolizmamız için en uygun beslenme modelidir” diye konuşan Dr. Müstecaplıoğlu, “Kilo vermek yağdan kurtulma şeklinde olmalıdır ama bunun metodu herkese göre değişir. Şekeri, kalbi, troidi, hiper tansiyonu olan var, olmayan var. Kişinin kan değerlerine ve metabolizmasının çalışma düzenine bakılarak o kişinin mevcut durumuna göre ihtiyacı olan gıdayı vermek gerekir. Üç ana öğün ve her öğünde doğru ve yeterli dozda gıda alırsak, vücut sağlıklı zayıflamayı kendi kendine gerçekleştirir. Formül, üç ana öğün beslenmek ve bu öğün aralarının beşer saat olmasıdır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.