TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aphrodisias iki büyük sergiye hazırlanıyor

Aphrodisias Sanat Merkezi Mozaik Sanatçısı Gülistan Genç öncülüğünde 'Mozaikle İzmir' ve '3. Boyut' mozaik sergilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2017 06:52
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aphrodisias iki büyük sergiye hazırlanıyor

ONURHAN ALPAGUT

Aphrodisias Sanat Merkezi, Mozaik Sanatçısı Gülistan Genç öncülüğünde 'Mozaikle İzmir' ve '3. Boyut' mozaik sergilerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan iki sergi 15 Mayıs tarihinde saat 18.30'da sanatseverler ile buluşacak.

'MOZAİKLERLE İZMİR'

Sergide İzmir'in değerleri olan boyoz, saat kulesi gibi şehri temsil eden figürleri kullanacaklarını belirten Genç, “Türkiye'nin en çok konuşulan ve konuşturan ili neresi diye bir araştırma yapsalar İzmir açık ara önde çıkar. İzmirli olsun olmasın herkes, kızını, yazını, Zeybek havasını, kumrusunu, çiğdemini, Kemeraltı'nı, Kordonboyu'nu, Levanten ailelerini,  35,5'unu, körfez kokusunu konuşur durur.Victor Hugo da, "İzmir bir prensestir" demiş.Victor Hugo'ya katılmamak elde mi? "Les Orientales" isimli kitabında bulunan "La Captive" isimli şiirinin ilk dizesinde, "Smyrne estu ne princesse" demiştir. Yani, "İzmir bir prensestir." Hugo, İzmir'e hiç ayak basmadan, çok uzaklardan şöyle bir bakıp, ona nasıl prenses diyebilmiştir? Bunun sebebi İzmir'in baskın "dişilik" özelliğidir. Bir Amazon kraliçesi tarafından kurulduğu efsanelere kazınmıştır. İzmir üzerine yazılmış her şiir buram buram dişilik kokar. O bir prensestir, bazen bir sevgili veya eş, bazen kız kardeştir, bazen de küçük bir kız çocuğu” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.