TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anlar ve Düşünceler kitabı okurla buluştu

İzmirli yazar-gazeteci Uğur Oral’ın ‘Anlar ve Düşünceler’ adlı kitabı Yunanistan’daki kitapevlerinde yerini aldı

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 08:04
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Anlar ve Düşünceler kitabı okurla buluştu

ONURHAN ALPAGUT

Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi adına ortaya koyduğu çalışmalarla tanınan gazeteci-yazar Uğur Oral'ın ‘Anlar ve Düşünceler’ adlı kitabı Yunanistan'daki raflarda yerini aldı.

Yunancaya çevirisi Olga Firuze Kurt tarafından yapılan ‘Anlar ve Düşünceler’ kitabı, Yunanistan'ın önde gelen yayınevlerinden Militos Yayınları’ndan çıktı.

ÖZGÜN TARZI İLGİ ÇEKİYOR

Türk-Yunan dostluğunun gelişmesi, pekişmesi için yaptığı çalışmalarla Türkiye'de olduğu kadar Yunanistan'da da oldukça tanınan gazeteci-yazar Uğur Oral ‘Anlar ve Düşünceler’ adlı kitabıyla Yunan okurlar ile buluştu. Daha önce açtığı fotoğraf sergilerinde fotoğraf ve denemeyi buluşturan, ortaya çıkardığı özgün tarzı büyük ilgi gören Oral, bu formatı kitabı ‘Anlar ve Düşünceler’de de uyguladı. Atina’da daha önce engelli Yunan çocukları yararına açtığı üç fotoğraf sergisi de büyük ilgi gören ve Yunan basınının ‘Dostluk ve barış elçisi’ olarak adlandırdığı Uğur Oral, bu sefer yazar kimliği ile okurlar ile bir araya geldi.

HİÇ AKLINDA YOKKEN…

Önceden böyle bir kitap tasarlamadığını ancak sergilerini ziyaret eden kişilerin ziyaret defterine yazdığı bir not üzerine bu yola çıktığını söyleyen Oral, “Yıllardan beri kendi kendime felsefi denemeler yazıyorum. Tüm bu denemeler hayatın bana öğrettikleri. Yazdıklarımın tamamını, hep kendim için yazdım. Ta ki Atina’da bir sergimde ziyaretçinin anı defterine ‘Kitabınızı bekliyoruz’ yazısını görene kadar. Aklımda hiç yokken bir anda ‘Neden olmasın’ diye düşünmeye başladım.Bir dostumun aracılığıyla Militos Yayınları Başkan Yardımcısı Sayın Nikos Chatzigeorgiou ile tanıştım.Yayıncım, felsefenin doğduğu Yunanistan’da bir Türk yazarın kaleme aldığı felsefe kitabının büyük ilgi göreceğine inandığını ve bu kitabı yayınlamak istediğini belirtti. Nisan ayı başında da kitap Yunanlı okurla buluştu” dedi.

İKİNCİ KİTAP YOLDA

Militos Yayınları ile ikinci bir kitap için de ön anlaşma gerçekleştiğinin müjdesini de veren Oral, “Bu seferki kitabım bir Türk gazetecinin gözünden Yunanistan konulu olacak. Yunanistan'da bugüne kadar 12 defa bulundum. Bu süreç içerisinde güçlü dostluklarım oluştu. İzmir’de bir gazetede belli bir süre köşe yazdım. O esnada Yunanistan’ın önde gelen isimleriyle tanışma fırsatım oldu. Pek çok konuya dahil oldum, Yunanistan'ın meselelerine hakimiyetim güçlendi. Yayınevi ile ön sözleşme yapıldı, ikinci kitap da belli bir müddet sonra okuyucular ile buluşacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.