TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şampiyon olmadan bırakmayacağım

Altınordu, Türkiye’nin Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda cimnastik branşındaki en büyük madalya umudu Ferhat Arıcan’ın ardından milli sporcu İlke Özyüksel’i de renklerine kattı

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2018 08:13
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şampiyon olmadan bırakmayacağım

KENAN YEŞİL

Türkiye’nin Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda cimnastik branşındaki en büyük madalya umudu Ferhat Arıcan’ı kadrosuna katan Altınordu, bir olimpiyat sporcusunu daha kırmızı-lacivertli renklere kazandırdı. Tokyo 2020’de madalya almasına kesin gözüyle bakılan İlke Özyüksel düzenlenen basın toplantısı ile Altınordu Ailesi’ne katıldı. Altınordu FK Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Altınordu FK Başkan Vekili Barış Orhunbilge ile milli cimnastikçi Ferhat Arcan’ın da katıldığı toplantıda yıldız sporcu İlke Özyüksel basına tanıtıldı. Basın toplantısında konuşan Başkan Özkan, Altınordu olarak yine sıra dışı bir açılımda bulunduklarını belirtti.

200 AŞKIN SPORCU

Ferhat ile bilinçli olarak, İlke ile ise tesadüfen tanıştıklarını belirten Başkan Özkan, “Bazı işleri planlıyoruz, bazıları bizim karşımıza çıkıyor. Bu da doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı. Katar’da Aspire Spor Akademisi’nde jimnastik üzerine çok iyi bir sistem oluşturmuşlar. Orada jimnastik ve judoya çok önem verdiklerini gördük. Ülkeye gelir gelmez bu sistemi nasıl bünyemize katabiliriz diye çalışmalar yaptık. Coşkun hoca ile elit takımımıza jimnastik eğitimi vermesi için anlaşma yaptık. 3 ay boyunca süreçte bizim ilkelerimize bağlı olduğunu gördük. Cimnastik bölümü açtık. Şu anda ise 200 aşkın sporcumuz var. Çoğunluğu kız ve yaşları 5 ile 7 arasın da değişiyor. Bunlar güzel gelişmeler. Coşkun hoca ile ilişkimiz sürerken Ferhat ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu söyledi. Ferhat’ı Yeşilyurt’ta ağırladık ve o gün bugündür bizimle birlikte. 2020 yolunda altın madalya yolunda çok iyi bir ekip kurdu. Ferhat inşallah altın madalya kazanmak için emin adımlarla yürüyor” dedi.

1.5 ay önce Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ziyarete gittiklerinde İlke ile tesafüne tanıştıklarını ifade eden Başkan Özkan, “Spor Bakanı’nı ziyaret ettik. Daha sonra ise Ankara Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile görüştük. Orada ise tesadüfen İlke ile tanıştık. İlke’nin başarılarını duyunca çok şaşırdım. Olimpiyatlara gideceğini öğrendim. Modern Pentatlon alanında başarıları beni etkiledi. Mehmet Baykan bey bizi tanıştırması ile İlke’yi aramıza kattık. 2020 olimpiyatlarında altın madalya alarak bizleri gururlandıracağını inanıyorum” dedi.

FERHAT VE İLKE BİZE KATKI SAĞLAYACAK

Ferhat’tan sonra İlke’nin de kendilerine çok yararlı olacağını vurgulayan Başkan Özkan, “Kulüp olarak bu topraklardan gerçek futbolcu yetiştirmek için 11 yılı geride bıraktık. 11 yıllık süreçte çok şeyler öğrendik. Bu işe başlarken insan yetiştirmenin bu kadar zor olduğunu bilmiyorduk. Şu anda 11 yılın ardında bu işin uzmanı olacak düzeye geldik. 11 yıl sonra Altınordu olarak henüz daha yolun yarısındayız. Her gün yenilikler yapmak için araştırmalar yaparak dış dünya ile iletişim içindeyiz. 11 yılda öğrendiğim en önemli şey biz Türk toplumu olarak çok aceleciyiz. Babalar, çocuklarının çabuk yetişmesini istiyorlar. Bu da yanlış işlere neden oluyor. Çocuklarımıza spor kültürünü aşılamak zorundayız. Bu iki sporcumuz bir futbolcunun kazandığı paraları kazanamayacak. Ama bir futbolcunun çalışmasından kat be kat fazla çalışıyorlar. Performans sporunun bir disiplin olduğunu ve bunun eğitimle geliştirilebileceğini anlatamıyoruz. Bize iş öğretmeye çalışanlar oluyor. Avrupa’da hiçbir kulüp satranç dersi vermiyor çünkü zaten evlerinde bunu öğreniyorlar. Avrupa’da spor kültürü var. Her yerde spor yapabilecekleri ortam var. İşte bu arada bu iki olimpiyat sporcumuz bize büyük katkıları olacak. Başarı hikayeleri çocuklarımıza örnek olacak” ifadelerini kullandı.

SPORCU OLMASIN

Süper ligde 3 kriterin önemli olduğunu ifade eden Özkan, bunların ise kuvvet, hız ve hırs olduğunu belirtti. Ferhat ve İlke’nin savaşçı ruhu yüreklerinde barındırdıklarını belirten Özkan, savaşçı ruhu olmayan sporcunun başka bir iş yapmasını tavsiye etti. Başkan Özkan şöyle konuştu: “Hırslı olmayan süper ligde oynayamaz. Biz Avrupa diyoruz. Bizler mutlaka bu üçünü barındıran sporcular yetiştirmeliyiz. Babalar gelip maçları izlesinler ama uzmanın işine karışmasınlar. Bizlere rol model gerekiyor. Bizim için Ferhat ve ilke rol model olacak. Savaşçı ruhları var. Bize de bu ruhtan lazım. Bu ruhu taşımayan sporcular başka iş yapsın. Performans ruhu sadece savaşçı ruhlardan çıkar. Farklı kulvarlarda da olsa ülkemize gururla temsil eden bu iki kardeşimizi aramızda görmekten dolayı çok mutluyum.”

İLK MADALYA 9 YAŞINDA GELDİ

Toplantıda konuşan Milli sporcu İlke Özyüksel, spora çok küçük yaşta başladığını belirterek, “İlk madalyamı 9 yaşında dünya şampiyonu olarak aldım. Mısır’da yapılan yarışmada dünya şampiyonu oldum. Bir de atış var dediler onu da yapmamı istediler. 2012 yılında Avrupa üçüncü oldum. 2013 ise Avrupa birincisi oldum. 2014’de dünya rekor kırarak dünya şampiyonu oldum. Daha sonra ise olimpiyat hedefi koyduk. Bir ekip kuruldu ve çalışmaya başladık. Günde 10 saat çalışma yaptık. Olimpiyata gitmek için bu açığımızı kapatmaya çalıştık. Bu süreçte 3 hafta da bir yarışa gittik ve gün boyu sürüyordu. Psikolojik olarak çok yoruluyorduk. Bir branşta başarısız olsak da bunu diğer branşa yansıtmamaya çalıştık ve çok zorlu süreçten sonra kotayı aldık” dedi.

HEDEFİM 2020 OLİMPİYATLARI

2016 Rio Olimpiyatlarında çok büyük tecrübeler elde ettiğini belirten Özyürek, “2016 Rio Olimpiyatları bizim için çok önemliydi. 2020’de madalya alma yolunda tecrübe için önemliydi. 5 madalya 2 dünya rekor ile 2017 yılını kapattım. Çok başarılı bir yıl geçirdim. 2018 yılında asıl hedefimiz gençler dünya rekoru kırarak bitirmek istiyorum. Uzun süre kırılamayacak bir rekoru imza atmak istiyorum. Meksika’da hedefimiz kürsüye çıkmak. Asıl hedef olimpiyatlar ve altın madalya. Minimum 4 olimpiyat görmek istiyorum” şeklinde konuştu.

BIRAKMAYACAĞIM

Başkan Seyit Mehmet Özkan ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Özyürek, olimpiyat şampiyonu olmadan sporu bırakmayacağını belirterek, “Başkanımızla tesadüf olarak karşılaştık. Çok mutlu oldum. Bakanlık bana 2015 yılında destek olmaya başladı. O zamana kadar çok zor süreç yaşadım. Avrupa ve dünya şampiyonu oluyorsunuz ama mutluluğunuz paylaşacak kimse yok. İstiklal marşını orada okutmanın yerini hiçbir şeyi yerine koyamazsınız. Altıordu’da büyük başarılar yakalayacağıma inanıyorum. Başkanımızda çok iyi destek oluyor. İnşallah hedeflerimiz başarırız. Yeteneklerim bana olimpiyatlara gönderdi. Altın madalya almak için de çok çalışmak gerekiyor. 2020 Olimpiyatlarında altın madalyayı alacağım. Altın madalya almadan bu branşı bırakmak istemiyorum” dedi.

HEDEF ALTIN MADALYA

Bir yıldır Altınordu gibi büyük bir camianın içinde olduğunu söyleyen cimnastikçi Ferhat Arcan ise “Arkamda ekip olduğunu, güç olduğunu her yarışmada hissettim. 15 yıldır bu spor yaptım ama ilk kez arkamda destek olduğunu Altınordu’da gördüm. Bir yılda büyük başarılar yakaladık. Bu başarıda Altınordu’nun desteği her zaman arkamdaydı. Bana sadece salona girip çalışmak kaldı. Bu sayede performansım arttı. 12 yarışmaya katıldım ve hepsinde final yaptım. 5-6 madalya aldım. Hedefim 2020 olimpiyatlarında altın madalya almak. İyi birey iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganını İyi birey iyi vatandaş, iyi sporcuya çevirdik. Türkiye’ye spor kültürü oluşturmak için çalışıyoruz. İlke ile ise 2016’da Rio olimpiyatlarda tanıştık. Aramıza hoş geldin diyorum” diye konuştu.

İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

İş dünyasına seslenen Başkan Özkan, her şeyi devletten beklenmemesini, taşın altına ellerini koymalarını isteyerek, “Bu topraklardan para kazanan, bu topraklarda hali vakti yerinde olarak yaşamını sürdüren işadamlarımız her alanda katkı koymalılar. İster bu spor olur isterse eğitim. Her şeyi devletten beklemek yanlış. Her alanda devletimize katkı koymalıyız. Olimpiyatlarda madalyalarda gerideyiz. Devlet birçok şey yapıyor. Ama bu toprakların çocuklarına ucundan da katkı yapmalarını istiyorum” dedi.

KIYMET BİLSİNLER

Altınordu çatısı altında “Altınordu’da oynamasam bile 2’nci lig ve 3’üncü ligde oynar para kazanırım” düşüncesinde sporcuların olduğunu ve bu düşüncede olanlarla yola devam etmediklerini belirten Başkan Özkan, “Kıymet bilsinler diye ilk yarının devre arasında 6 tane sporcumuzu başka kulüplere gönderdik. Biz Avrupa çıtası koymuşken, Çağlar’ın Almanya’da, Cengiz’in İtalya’da başarılı olurken, kendini aşağıda gören gençlerle beraber çalıştığımızı gördük. Oyuncuların dönüşmeye başlamayınca da böyle karar aldık. Seydi ve Yusuf şu an farklı kulüplerde belki de seneye bizde olacaklar yine. Ülkemizde maalesef spor kültürü yok. Bizim kurallarımıza uymayanlarla istemeden de olsa yolları ayırmak zorundayız” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.