TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ambulans görevlileri darba uğradı

Ambulansta ilk yarım ekibinde yer alan paramedik personeli Mustafa Kalkan ve Mehmet Ömer Atay’ın son 1 ay içinde görevi başındayken darba maruz kalmalarına, Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol düzenlediği basın toplantısında tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2017 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ambulans görevlileri darba uğradı

TANER UYANIKER

Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Son bir ay içinde acil müdahale için gittikleri yerlerde vatandaşlar tarafından darp edilen paramedik personeli 24 yaşındaki Mustafa Kalkan ve 23 yaşındaki Mehmet Ömer Atay’da darp raporlarıyla beraber basın açıklamasında yer aldı. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddetin kabul edilemez olduğunu ifade eden Doğruyol, “Gün geçmesin ki bir sağlık çalışanımız hasta ve hasta yakınları tarafından şiddete, küfre, hakarete maruz kalmasın. Ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi ilimizde de her gün onlarca sağlık çalışanımız hasta, hasta yakınları ya da vatandaşlar tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan hakaret, küfür, şiddet ve tehdide maruz kalanlar özellikle 112 acil yardım istasyonlarında ve hastane acillerinde çalışan personellerimizdir. Sağlıkta şiddette basın yayın organlarımıza yansıyan bölüm buz dağının görünen yüzünden ibarettir” dedi.

HAKARET, KÜFÜR VE ŞİDDET…

Sendikanın yaptığı ankete göre 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarının yüzde 82’sinin şiddete uğradığını ifade ettiğini belirten Doğruyol, “Sağlık hizmetleri sunumunda en önemli hizmetlerden bir tanesi de 112 acil sağlık hizmetleri sunumudur. Acil ya da değil her türlü vakaya müdahale eden 112 çalışanlarımız müdahale ettikleri pek çok vakada hakaret, küfür ve şiddete maruz kalmaktadır. İzmir’de iki istasyonumuzda çalışan iki ayrı arkadaşımız biri hasta yakını tarafından, diğeri bizzat alkollü hasta tarafından darba uğramıştır. Darba uğrayan 112 çalışanlarımız da aramızda bulunmaktadır. İlimizde Beyaz Kod’a yapılan başvuru iki yılda yüzde 100 artmıştır” diye konuştu.

AYAĞI AĞRIYANA DAHİ GİDİLİYOR!

Gittikleri vakada kiminle neyle karşılaşacaklarına bilmeden yola çıkan 112 çalışanlarının can güvenliğinin bulunmadığını ileri süren Doğruyol, şu ifadelerde bulundu: “Gecenin bir vaktinde hiç bilmedikleri bir adrese zaman zaman üç bayanın görev yaptığı ekipler acil yardım hizmeti sunmak için görevlendirilirken tamamen savunmasız bir şekilde giderek hastaya müdahale etmeye çalışmaktadırlar. 112 ekipleri komuta kontrol merkezi tarafından adli olay olarak bildirilen vakalara 155 polis ekiplerinden daha önce ulaşmakta ve maalesef o güvensiz ortamda acil yardım hizmeti sunmak zorunda kalabilmektedirler. Özellikle son yıllarda hayati risk taşıyan acil vakalara müdahale etmesi gereken 112 ambulansları asli görevlerinin dışında; hasta nakil araçları olarak, acil olmayan uyuşturucu madde kullanan, grip olan, ayağı ağrıyan, depresyona giren vb pek çok vakaya gönderilmektedir. Uyuşturucu madde alan bir vatandaşa bazen bir ambulans 3-5 kez gidebilmektedir. Uyuşturucu madde alan şahsı gören vatandaş 112’yi aramakta, ambulans gittiğinde kaçan ya da hastaneye gitmek istemeyen vatandaş için 100 metre ilerde tekrar bir başka vatandaş aranmakta yine gidilmekte gibi. 112 müdavimi hastalarımızın olduğu da bilinmektedir.”

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.