TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınordu’da HİT/İT dönemi

Futbolcu gelişimini kayıt altına almak için sürekli olarak teknoloji yatırımı yapan Altınordu, şimdi de iki Türk tarafından geliştirilen HİT-İT’i devreye aldı

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altınordu’da HİT/İT dönemi

KENAN YEŞİL

Passence, senseball ve Shilton Tablası gibi futbolcu gelişiminin ölçülebilir hale gelmesini sağlayan teknolojiye yatırım yapan Altınordu, oyuncuların kas hafızasını, algı ve motor reflekslerini geliştiren HİT/İT Asistant’ı da kullanıma aldı. İki Türk mühendis Hakan Şirinoğlu ve Mert Gülsoy’un sahibi olduğu Performa.nz şirketi tarafından geliştirilen sistemin kurulumu Yeşilyurt’taki Sait Altınordu Tesisleri’nde yapıldı. HİT/İT’in dev boyutlu versiyonu ise Torbalı’daki Metin Oktay Yerleşkesi’nde gençlere hizmet verecek. 12 metrekarelik alandan oluşan 72 panellik sistem, 10 farklı oyun sistemi sayesinde oyuncuların çabuk pas, çevre kontrolü, hız ve doğru karar verme yeteneklerini ölçümlüyor, gelişimlerini kayıt altına alıyor, bu veriler sayesinde de antrenörleri yönlendiriyor. Altınordu’nun Türkiye’de benzeri olmayan bir sistemi hayata geçirdiğini vurgulayan Hakan Şirinoğlu ve Mert Gülsoy, “Yapılan çalışmalar, kas gücü en yüksek oyuncunun bile 45 saniyelik yüksek performansta yorulduğunu gösterdi. Biz de sistemimizi limitleri zorlayan bir yapıya dönüştürdük” dedi.

AVRUPA’DA KULLANILIYOR

Benzer sistemin Avrupa kulüpleri tarafından kullanıldığını belirten Şirinoğlu ve Gülsoy, “Demosunu Ağustos 2017’de kurup çalıştırdık. Aldığımız iyi sonuçlar sayesinde Metin Oktay Yerleşkesi’ne çok daha büyüğünün yapılması kararı alındı. HİT/İT, antrenörden gelen isteklere göre oyunu geliştirebilen, ekleme ve düzenlemeye izin veren bir yapıya sahip. Böylelikle antrenör her oyuncunun eksik yönüne göre yeni bir plan belirleyip, her şeyi kayıt altına alıp yönlendirmeler yapabiliyor” diye konuştu.

SİSTEM GENELE YAYILACAK

Altınordu Futbol Meslek Ortaokulu Performans ve Analiz Antrenörü Anıl Muştu ise şu anda 10 oyuncunun çalışmalarını kayıt altına aldıklarını, sistemi genele yayacaklarını belirterek, “Oyuncunun belirli bir zaman diliminde hızlı ve isabetli pas verme yüzdelerini ölçümlüyoruz. Özellikle ayak içi vuruş tekniğinin gelişimi açısından ciddi fayda sağlayacağız” yorumu yaptı. U13 takımı futbolcuları Furkan Yöntem ve Doğukan Tuzcu da s istemin özellikle ters ayak tekniğinin gelişimi açısından çok iyi olduğunu ifade ederek, “Çalışmalarımızın yararlarını maçlarda görmeye başladık” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.