TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altın iğne saç simülasyonu

Saç Gurusu lakabıyla tanınan Kalıcı Makyaj ve Saç Simülasyon Uzmanı Serkan Bozkurt, İstanbul’da kurduğu HFS Center Saç Simülasyon Merkezi’nin bir şubesini de İzmir’de açtı

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2017 08:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Altın iğne saç simülasyonu

ONURHAN ALPAGUT

Kadın dünyasında kaş ne kadar önemli ise erkeklerde de saç o derece mühim. Yaşadığımız iklim, hava şartları, kullandığımız şampuanlar, kozmetik ürünler ve genetik miras gibi sorunlardan kaynaklanan saç kaybı, yeni jenerasyon erkeklerinin en büyük derdi oldu. Saçlarında istenilen formu yakalayamayan erkekler, saç ekimi başta olmak üzere türlü çabalar içine giriyor. HFS Center Medikal Estetik Direktörü Serkan Bozkurt da, kendi buluşu olan “altın iğne” ile kafa derisinde saç simülasyonu uygulamaları yapıyor.

TAMAMEN YERLİ ÜRETİM

2009 yılından beri sektörde varlığını sürdürdüğünü belirten Serkan Bozkurt, uygulamayla ilgili bilgiler verdi. Tekniğin geliştirmesini HFS Center bünyesinde gerçekleştirdiğini, kullanılan malzemeleri bünyesinde çalışan kimya mühendisleri tarafından laboratuvarda ürettiklerini anlatan Bozkurt şunları söyledi; “Yabancı ülkelere bağımlı bir firma değiliz. Boyalarımızı kendimiz üretiyoruz. Kimya mühendisimiz var, laboratuvarımız var. Herhangi bir problemle karşı karşıya kalma riskine karşı da doktor bulunduruyoruz. Sektörde üretici, uygulayıcı ve eğitmeniz. Dünyada 12-13 yıldır olan bir teknik. Biz dört buçuk yıldır uyguluyoruz. Türkiye’de bir buçuk yıldır popüler. Merkezimiz İstanbul’da. Laboratuvarımızdan çıkan ürünler İstanbul’dan Türkiye’ye yayılıyor. İzmir’deki şubemizin başında, Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Saç Simülasyon Uzmanı Çağdaş Özcan var. Ankara ve Eskişehir’de de şubemiz var.’’

EFEKT VERİLİYOR

Dünyada scalp micro pigmentasyon ismi ile bu uygulamanın yapıldığını söyleyen Serkan Bozkurt, “Geliştirdiğim yöntemle altın iğnelerle kafa derisine saç simülasyonu gerçekleştiriyoruz. Bu yöntem saç derisine yeni saç efektleri vererek daha yoğun ve gür bir görünüm elde edilmesi esasına dayanıyor. Altın iğne ile kişinin saç kalınlığına uygun birebir aynı saç efektleri veriliyor. Kullanılan tüm ürünlerin tek kullanımlık ve kişiye özel olması da birçok sorunu başta çözüyor. Yapılan saç simülasyonu ile kişi 3 ila 5 yıl cilt yapısına bağlı kullanım imkanı sağlıyor” dedi.

KADINLARDA DAHA BAŞARILI

Uygulamanın dövmeden tamamen farklı olduğunu belirten Bozkurt, “Kullandığımız malzemeler bitkisel içerikli. Kısa vadeli boya. Üç beş yılda vücuttan komple atılan boya. Üretimin tamamı Türkiye’de. Bununla ilgili Sağlık Bakanlığı bize ihracat denklerasyon mühürü verdi. Kırmızı mühürü olan bir ürün. Dünyada sayılı boyalar arasında. En son da İslami koşullara uygunluğunu gösteren Helal Sertifikası da aldık. Dünyada ilk. Kadınlara da erkeklere de uygulanabiliyor. Daha önce saç ektirmiş erkekler daha çok ilgili. Kadınlardan da talep var. Saç seyrekliği olan kadınlar bize saçlarını daha yoğun göstermek için geliyor. Kadınlarda sonuç daha başarılı” diye konuştu.

ÜÇ SEANSTA İŞLEM TAMAM

Uygulama hakkında bilgilendirmede bulunan Bozkurt, “Seanslar halinde biten bir işlem. Üç ile beş saatlik işlemlerle iki ya da üç seansta tamamlanan bir uygulama. Bir seansta tamamladığımız uygulamalar da oluyor. Hiç saçı olmayan, kel diye tabir edilen tiplere de uygulanıyor. Seyrek saçlara da uygulanıyor. Bazı kişileri önce saç ekim merkezine yönlendiriyoruz. Ekimden sonra simülasyon uygulaması uyguluyoruz. Her renk mevcut. Kişinin saç rengine bire bir uygun renkler seçiliyor. Bunun dışında saç teline uygun iğneler kullanılıyor. Dünyanın her yerinden müşterilerimiz var, talep çok. Dünyanın en büyük saç simülasyon merkezi olma yolunda ilerliyoruz. Dünyadaki rakiplere baktığımızda onlardan daha çok artımız var. İzmir’de duyulma aşamasındayız. Uygulamayı ünlüler de kullanıyor. Saç ekiminin önüne geçecek bir uygulama değil, aksine birbirini tamamlayıcı, hatta Türkiye’nin en büyük saç ekim firmasıyla anlaşma aşamasındayız, birlikte hareket etmek iki alan için de faydalı. Saç ekimi bize artı katıyor. Saçı olan, seyrek de olsa işin kalitesini artırıyor. Ama hiç saçı olmayana da başarıyla uyguluyoruz. Biraz saç ekimi biraz saç simülasyonu olunca sonuç muhteşem oluyor” dedi.

SERTİFİKALI EĞİTİM

Bu işin eğitimini de üstlendiklerini kaydeden Bozkurt, “Okulumuz var. Milli Eğitim Bakanlığından onaylı, devlet onaylı diploma veriyoruz. HTS Center’la iletişime geçilmesi yeterli. Eğitimler bir hafta sürüyor. Öğrencinin uygulamaya geçmesi üç ayı buluyor. Kişinin sadece bu işi öğrenmek istemesi yeterli, uygulayıcı olmak için şart aranmıyor. Saç ekim firmalarından talep var, asistanlarını gönderenler de var. Saçla ilgilenen doktorlardan da eğitim talepler geliyor.

ÖZGÜVENİ ARTIRIYOR

Serkan Bozkurt, saç simülasyonu ile cerrahi olmayan yöntemlerle kafa derisinde saç efekti yarattıklarını belirterek, “Saç sorunu yaşayan erkekler sosyal ve kültürel hayatlarına daha rahat bir şekilde adapte oluyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.