TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya bekletti İzmir’de tedavi oldu

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı götürüldüğü hastaneden “iki hafta sonra ameliyata alabiliriz” yanıtını alınca soluğu Türkiye’de aldı. İzmir’e gelerek ameliyat olan kadın hasta, sağlığına yeniden kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 11:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Almanya bekletti İzmir’de tedavi oldu

HALİL YAYLAK

Eşi ile Almanya’da yaşayan Gül A. yumurtalık kanseri nedeniyle acil olarak götürüldüğü hastaneden, “İki hafta sonra ameliyata alabiliriz” yanıtını alınca vatanı Türkiye’ye koştu. İzmir’de 8 saatlik operasyonla sağlığına kavuşan kadın hasta, “Ata’mızın beni Türk hekimlerine emanet edin’ sözünün ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım” dedi. Almanya’da eşi Mustafa A. ile yaşayan Gül A. bir ay önce karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Acil serviste 5 saat bekledikten sonra, ‘Mide sıkıntısı nedeniyle işlem yapılacak’ açıklaması üzerine, hastalığın mideden kaynaklanmadığını ifade ederek, hastaneden çıktılar. Daha sonra aile hekimine başvuran çift, başka bir hastaneye yönlendirildi. Doktorlar, yumurtalık kanseri nedeniyle acil ameliyat olması gereken Gül A.’ya, “Sizi iki hafta sonra ameliyata alabiliriz” dedi. Bu sırada Mustafa A. durumun acil olması nedeniyle hemen Türkiye’deki tanıdıklarıyla irtibata geçti. İzmir’de ameliyat olma kararı veren çift, ilk uçakla vatanlarına uçtu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Hakan Yetimalar ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hidayet Çatal tarafından gerçekleştirilen operasyon 8 saat sürdü. Ameliyat sırasında hastanın yumurtalıklarında kanser gelişimi tespit edilerek, gerekli müdahaleler yapıldı.

5 SAAT BEKLETTİLER

Eşinin ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu belirten Mustafa A. “Almanya’da yaşıyoruz. Eşim yurt dışında rahatsızlandı. Almanya’da ilk olarak hastanenin acil servisine gittik. 5-6 saat beklettiler. Mideye hortumla bakacaklarını söylediler. Daha sonra aile hekimine gittik. O da bizi hastaneye sevk ettik. Hastane böyle acil bir ameliyata iki hafta sonra gün verdiler. Rahimdeki kistler patlamıştı. Eşimin bir an önce ameliyat olması gerekirken, iki hafta sonrasına ameliyat günü vermeleri bizi üzdü. Burada doktorlarımız bizi sağlığımıza kavuşturdu” dedi. Hastanın tedavisi hakkında bilgi veren Dr. Yetimalar, “Yumurtalık kanseri ameliyatı geçirdi. Ameliyat öncesi anlaşılması mümkün olmadığı için hızlı patoloji ile ameliyat sırasında kötü huylu hücreler olduğu tespit edildi. Ameliyat öncesi her türlü hazırlığımızı yaptık. Kompleks ve uzun süreli bir cerrahi operasyon yaptık. Hastada içeride hiçbir şey bırakılmadı. Oldukça tehlikeli olan hastalık tedavi edilir hale geldi. Hanımefendinin kemoterapinin ardından sağlığına kavuşacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.