TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aliağa’da kadınlar için “Topraksız Tarım” projesi

Aliağa Belediyesinin aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlar için başlattığı ‘Topraksız Tarım’ projesinde uygulamalı dersler başladı

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2018 12:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Aliağa’da kadınlar için “Topraksız Tarım” projesi

Sosyal, Kültürel ve İdari İşleri Müdürlüğü ile Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen projede teorik eğitimlerin ardından uygulamaya yönelik kurslar da başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından da desteklenen uygulamalı kurslar, meslek fabrikasının eğitmenleri tarafından belediye serasında veriliyor.

Eğitimi tamamlayıp sertifikalarını alanlar, toprak yerine su ya da kompost, ağaç kabuğu gibi malzemeler kullanarak istedikleri sebzeleri üretecek.

Gıda güvenliğinin günümüzde büyük bir önem arz ettiğini belirten Aliağa Belediyesi Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, “Maalesef ki modern dünyanın bir çok hastalığı var. Topraksız tarım da sağlıklı beslenebilme noktasında önemli bir adımı oluşturuyor. Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak sizler topraksız tarım eğitimlerini alarak bu projenin temellerini oluşturacaksınız. Başka insanlarında üretime katılmalarını sağlayarak topraksız tarımın yaygınlaşmasına öncülük edeceksiniz. Aliağa’yı değiştirmeye sizlerle başlayacağız. Bu eğitimler Aliağa’da topraksız tarım konusunda dev bir projenin çekirdeğini oluşturuyor. Topraksız tarım ile elde edilen gıdaları insanlara ulaştırabilme noktasında önemli projelerimiz var. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a, Park ve Bahçeler Müdürümüz Harun Selim Tosun’a, meslek fabrikasına ve dünyamız için önemli olan bu tarz eğitimlere ilgi gösterdiği için kent konseyimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Topraksız tarım projesini geçici bir kurs olarak değil sürdürülebilir bir proje olarak gördüklerini ifade eden Aliağa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Berrin Argunhan, “Bu proje ile kadınlarımıza istihdam alanı oluşturarak kazanç kapısı açacağız. Bu sayede hem aile bütçelerine katkı da bulunacaklar hem de daha sağlıklı ürünler tüketecekler” dedi. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.