TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akına uğruyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, cumartesi ve pazar günleri binlerce bilim meraklısını ağırlayarak; bilimle iç içe keyifli bir gün geçirmek isteyen ailelere faaliyetler sunuyor

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2017 08:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Akına uğruyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Cumartesi ve pazar günleri binlerce bilim meraklısını ağırlayan BTM’de bilimle iç içe keyifli bir gün geçirmek isteyen ailelere onlarca farklı faaliyet imkânı sunuluyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde 5-6 ve 7-14 yaş arası gruplar için düzenlenen ve zaman aralığı seanslarla belirlenen tematik atölyelere anne ve babalar da ilgi gösteriyor. Çocukları ile birlikte tematik atölyelere katılan ebeveynler, model uçak tasarımından endüstriyel tasarıma kadar birçok farklı konu üzerinde kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Çocukların hayal güçlerini zenginleştiren “Kodlama Atölyesi” ise minik bilginlere yeni ufuklar açıyor. BTM’de gerçekleştirilen seanslı alan etkinlikleri, “Tematik Atölyeler” ile sınırlı değil. 7-14 yaş gruplarıyla onlarca farklı deneyin yapıldığı “Serbest Atölyeler” ise çocukların ve ailelerinin ilgisini çekiyor. Birçok farklı bilimsel çalışma programını ve pratik metotları bünyesinde barındıran serbest atölyeler, miniklerin favori bilimsel eğlencesi.

300’ün üzerinde deney düzeneği ile çocuklara ve gençlere, okullarda gördükleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürme imkânı sağlayan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde bilimle iç içe zaman geçiren aileler ayrıca Devr-i Dinozor ve Altın Çağda Bilim sergilerini gezebiliyor. (İHA/BURSA)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.