TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Kaya’dan gözaltı açıklaması

Örgütlü suç işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan Göztepeli taraftarlar hakkında açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Bu hukuki süreci yakından takip edeceğiz” dedi

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Kaya’dan gözaltı açıklaması

E. ÇAĞLA GENİŞ

Antalya’da Eskişehirspor ile 4 Haziran 2017 tarihindeki oynanan TFF 1. Lig Play-Off final maçında çıkan olaylar yüzünden Göztepeli taraftarlar hakkında örgüt soruşturması başlatılması hem taraftarları, hem kulübü, hem de siyasileri ayağa kaldırdı. Göztepe Kulübü tarafından yapılan resmi açıklamada, Eskişehirli taraftarların da benzer soruşturmaya maruz kaldığı kaydedilerek “Soruşturmanın, 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kulübümüz, tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlamıştır” denildi.

GÖZALTILARLA İLGİLİ KONUŞTU

Yaşananlara siyasilerin tepkisi de gecikmedi. Başta stat konusu olmak üzere kulübün tüm sorunlarıyla yakından ilgilenen ve sıkı bir Göztepe taraftarı olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe-Eskişehirspor maçında yaşanan olaylarla ilgili 55 taraftarın gözaltına alınmasına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Göztepe Kulübü ve taraftarının geçtiğimiz üç yıl boyunca oynanan iç saha maçlarında hiç ceza almayan nadir kulüplerden biri olduğunun altını çizen AK Partili Kaya, hukuki süreci yakından takip edeceğini duyurdu.

“YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sporda şiddet noktasında, Göztepe Kulübümüzün de, şanlı taraftarımızın da, bizim de duruşumuz tüm kamuoyunun malumudur. Göztepe’miz ve şanlı taraftarımız, geçtiğimiz üç yıl boyunca oynanan iç saha maçlarında hiç ceza almayan nadir kulüplerden birisidir. Play-Off final maçında yaşanan olaylara ilişkin, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma süreci başlatılmıştır. Başlatılan soruşturma sürecini, sabahın ilk saatlerinden itibaren kulübümüzle birlikte takip etmeye başladık. Bu hukuki süreci yakından takip edeceğiz. Taraftarlarımızın da her zaman olduğu gibi sağduyulu davranmaya devam edeceğinden şüphem yoktur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.