TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Doğan’dan opera binası çıkışı

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Mavişehir Opera Binası Yapım İşi” ihalesinin ikinci kez iptaline ilişkin, “Bu ihale iptal edilir, yeterli rekabet koşulları yok dedik ama eleştirilerimize kulak tıkadınız. 429 milyon liralık yatırım Kocaoğlu ve ekibinin başarısızlığına kurban edilmiştir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Doğan’dan opera binası çıkışı

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3. Birleşimi Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumun dilek ve temenniler kısmında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Kamu İhale Kurumu’nun (KİK), İzmir Büyükşehir Belediyesinin ikinci kez yaptığı opera binası ihalesine yapılan itirazları haklı bularak ihaleyi iptal etmesini değerlendirdi. Doğan opera binası projesinin de 3 kez ihale edilen elektrikli otobüs, 9 kez ihale edilen elektronik ücret toplama sistemi, 3 defa ihale edilen Mithatpaşa Altgeçidi ve 7 kez güzergah değişikliğine giden tramvay projesiyle aynı kaderi paylaştığını savunarak, “Biz artık opera reklamı değil, opera binası yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KULAK TIKADINIZ”

Mavişehir Opera Binası’nın ihalesinin ikinci kez iptal olması hakkında Büyükşehir’e eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Büyük umutlarla yola çıkılan opera projesi ne yazık ki içinden çıkılamaz bir hal almıştır. Bu projeden yana büyük umutlarımız vardı, ancak 429 milyon liraya mal olacak mega yatırım Sayın Kocaoğlu ve ekibinin başarısızlığına kurban edilmiştir. Demek ki geçmişte yapılan onca hatadan ders alınmamış. Aynı yanlışlarda halen ısrar ediliyor. Geçmişte ‘Bu ihale iptal edilir, yeterli rekabet koşulları yok’ dedik ama eleştirilerimize kulak tıkadınız. Bu ısrar nedeniyle bu proje de tıpkı diğerleri gibi Kamu İhale Kurulu’na takıldı ve haklı gerekçelerle ihale iptal edildi. 2007 duyurduğunuz, 10 yılda projesi çizilebilen proje de bugün çivi dahi çakılamadı. Bırakın tesisin inşaatını, 9 ayda yer teslimi bile yapılamadı. 3 yılda bitireceğinizi ilan ettiğiniz projenin inşaatı kaç yılda biter?” diye sordu.

İKİ ETAPLI İHALE ÖNERİSİ

Belediyeyi zarar ettirmek pahasına yaklaşık maliyetin üstünde bir fiyatla proje ihale edildiğini belirten Doğan, “Toplam 4 teklif sunulan bu ihalede 3 itiraz gelirken, iptal de haliyle kaçınılmaz oldu. Aylar öncesinden bas bas geliyorum diyen bu iptale karşın haklı itirazları da kabul etmeyerek bu ihaleyi KİK'e aslında kendiniz göndermiş oldunuz. ‘10 yılda biter’ tahminimiz sanıyorum biraz iyimserlik oldu. Elektrikli otobüsleri, teleferiği, tramvayı yerli bir firma yaptı. Bırakın opera binasını da yerli bir firma yapsın. Bir önerimizi tekrarlamak istiyoruz opera binası iki etaplı olarak ihale edilmelidir, yeterli rekabet koşulları oluşturulmalıdır. Kaba inşaatı ve iç tasarımı gerektiren işler için ayrı ayrı ihale yapılmalıdır. Böylelikle proje daha çabuk şekilde tamamlanır ve İzmir’in parası yerli müteahhitlerde kalır. Biz artık opera reklamı değil opera binası yapılmasını istiyoruz. Bunun bir seçim vaadi olarak kalmamasını temenni ediyoruz.”

“KEŞKE İSTEDİĞİME VEREBİLSEM”

Doğan’ın eleştirilerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Tüm işlemlerimizi kamu ihale yasasına göre yapıyoruz. Cebimizde paramız var, gücümüz var. Fuarı da, tramvayı da, elektrikli otobüsleri de bitirdik. Aksilikler olabilir, ama yaptık. Parası cebimizdedir, yapılacak. Sizin burada bir öneriniz oldu. Keşke ben işi istediğime verebilsem. Keşke devlet benim elimi ayağımı boş bıraksa. Ama bu mümkün değil. Ya hileli ihale yaparsınız, ya da düzgün. Herkes bu ihaleye girebilir, bu işi alabilir. Alan alır. Bu ihale kanununa göre yapılır. Yaparız, bitiririz, önemli olan bu eseri İzmir’e kazandırabilmek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.